Fotografiska
Museum of Photography

Öppettider

09:00 - 23:00
09:00 - 23:00
09:00 - 23:00
09:00 - 23:00
17:00 - 23:00
09:00 - 23:00
09:00 - 22:00

Live: Stina Velocette | Studio Live

På torsdag 11 oktober gästas Fotografiska Studio Live av Stina Velocette som går på scen runt 20.00. Hon är artist, låtskrivare och producent från Majorna i Göteborg som varit verksam inom Sveriges hiphop & reggaescen sedan år 2001.

Hon turnerat, rappat och sjungit tillsammans med Roffe Ruff, Kapten Röd, Etzia, Beri och Syster Sol mfl. Hon har även under många år producerat musik åt TV-serier, åt andra artister och gjort jinglar åt poddar.

Debut-EPn ”Motljus” släpptes i slutet av mars 2017 och Stina har redan hunnit få låttitlar intatuerade av personer som påverkats av texterna. Den röda tråden på Motljus är Stinas starka och nakna texter på svenska, över tunga mörka beats. Med EPn visar Stina Velocette att hon besitter en fingertoppskänsla för låtskriveri. Historier och bilder målas upp. Melankoli blandas med hopp och styrka.

Musiken doftar UK och nutida RnB och är efterlängtad på den svenska musikscenen. Skivan är producerad av Stina tillsammans med Kapten Röd och släpptes på den nystartade labeln Same Plate Music.

Efter att Stina Velocette i höstas släppte #metoo-låten Ska det vara såhär, är hon nu aktuell med ytterligare en singel med kvinnokamp som utgångspunkt.

 

Varje vecka presenterar vi ett nytt schema för ständigt överraskande Fotografiska Studio Live. Räkna med live-musik, poesi, DJs, konst, litteratur och andra samtida uttryck. Vi rekommenderar dig självfallet att bli medlem för 69 kr/månaden vilket ger dig tillgång till allt huset har att erbjuda, inklusive Fotografiska Studio Lives fullspäckade program. Registrera ditt medlemskap via vår app eller på vår hemsida.

Är du inte medlem gäller vanlig entrébiljett vid varje enskilt besök á 145 kr.

Glöm inte heller att följa Fotografiska Studio Live på Facebook och Instagram som ger dig stenkoll på kommande spelningar.