Besök Fotografiska

Biljetter & Priser

Vi tillämpar dynamisk prissättning där entrépris varierar olika dagar/tider. Drop in-biljetter finns att köpa på plats, men förbokar du biljett online får du dock ett mer fördelaktigt pris (i snitt 15% lägre pris). Observera att förköpta biljetter återbetalas ej.

 • Gratis inträde för barn till och med 12 år.
 • Reducerat pris för studenter och ungdomar från 13 år (välj biljett Student).
 • Seniorbiljett gäller för dig som är pensionär, sjukpensionär, förtidspensionär och dig 65+ år.
 • Som medlem kan du besöka oss hur ofta du vill.

Boka ditt besök och förbered dig på att visa giltig legitimation vid entrén.

ÖPPETTIDER

Öppet måndag-söndag, 10–23.
Midsommarafton: Stängt

Köp biljetter Bli medlem

Seniortisdag

Varje tisdag erbjuder vi alla pensionärer ett ännu mer reducerat entrépris hela dagen; 125 kr. Boka din biljett online eller köp drop in på plats i huset. Välkommen! Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

Studentonsdag

På onsdagar bjuder vi in studenter på rabatterad entré; 100 kr jämt. Välj datum i biljettbokningen för att ta del av erbjudandet eller köp drop in på plats. Ta med student ID. Välkommen! Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

Boka ditt besök

Guidade visningar

Är ni en konstförening, skolklass eller ett gäng vänner? Boka en visning med er grupp och upplev utställningarna tillsammans med en av våra guider! Vi erbjuder även öppna guidade visningar för dig som droppar in på egen hand.

Butiken

I Fotografiskas butik har vi presenter som passar alla tillfällen; fotoböcker, posters, design, spel och underhållning och mycket mer. Fotografiskas butik är öppen 10-23 alla dagar, precis som utställningarna i huset.

Till webshoppen Läs mer om butiken

KURSER & WORKSHOPS

Utveckla dina fotokunskaper, eller bara ge fotografi en lite större plats i ditt liv – gå en kurs eller workshop på Fotografiska. Nya kurstillfällen för hösten 2023 finns att boka nu!

Medlemmar

Som medlem kan du besöka oss hur ofta du vill och ta del av de cirka 15 utställningar vi har per år. För att som medlem boka kostnadsfri entrébiljett, logga först in med ditt användarnamn och lösenord och gå sedan vidare till biljettbokningen. Välj biljettyp “Member ticket” i bokningen.

Bli medlem Logga in

Mat och Dryck

I Fotografiskas prisbelönta restauranger serveras alltid god och vällagad mat efter säsong. Alltid njutbart. Alltid hållbart. Lunch, middag eller fika däremellan? Vi har något för alla.

Kalendarium

Fotografiska Live är vårt kalendarium av upplevelser i huset där teman och röster får liv. För vi tror att kreativa möten i det fysiska rummet ger inspiration till en mer medveten värld. Och som medlem får du alltid mer av allt, vare sig det är första tjing, bättre pris eller specialevent för vår fotografiska familj!

Scrolla i kalendariet

Kontakta oss

Innan du kontaktar oss, kolla gärna igenom vanliga frågor & svar som vi samlat. Vi har också en chatbot som ger svar på vanliga frågor kring allt från biljetter och besök till medlemskap – klicka bara på pratbubblan i nedre hörnet för att starta den.

info.sto@fotografiska.com
08-50 900 500

Hitta hit

Fotografiska finns i Stora Tullhuset på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Att ta sig hit är ganska enkelt. Om du hittar till Slussen så kommer du hitta till oss. Google Maps kan ibland visa fel och hänvisa till omvägar, men det går jättebra att promenera till oss från Slussen och följa vattnet och kajen. Se kartan nedan!

OBS! Söderbergs trappor finns inte längre kvar, så det går inte att ta sig ned till Fotografiska via Katarinavägen. Om du kommer från denna sida av stan är det enklast att gå Katarinavägen ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

 • Med lokaltrafik eller till fots: Både röda och gröna linjen stannar i Slussen, och det finns många bussar som stannar på Södermalmstorg. Därifrån tar du dig mot bussterminalen och över bron mot vattnet. Därefter en 500 meter skön promenad längs vattnet.
 • Med bil: Att ta sig hit med bil är enkelt, men antalet parkeringsplatser utanför vår entré är begränsat, alltså mellan huvudentrén och det som tidigare var Birkaterminalen. Men det går även att hitta parkeringsplats bakom oss, bredvid Viking Line-terminalen.
 • Med cykel: Det finns bra cykelvägar som leder direkt till oss från både södra och östra Stockholm. Vi har många cykelställ precis utanför entrén.

Tillgänglighet

Hos oss är inkludering något som genomsyrar allt och vi vill bidra till en stor upplevelse för alla.

 • En brantare ramp för barnvagnar är inbyggd i trappan utanför vår huvudentré.
 • Längs med långsidan mot vattnet finns en ramp för personer med funktionsvariation.
 • I våra två trapphus går hissen till alla våningsplan.
 • Toaletter för funktionsvarierade personer med skötbord finns på plan -1 samt vid bistron på plan 2.
 • Förvaringsboxar hittar du på plan -1.
 • På plan -1 finns parkering för barnvagnar. Det går även att ta med barnvagnen på utställningarna.
 • Ett fåtal bilparkeringsplatser med p-avgift finns tillgänglig framför entrén och bakom byggnaden.
 • Tyvärr måste vi dra en gräns för vår inkludering av hundar då andra besökare kan vara allergiska. För dig som är i behov av ledar- eller assistanshund är det dock självklart tillåtet att ta med din fyrbente vän.
Google Maps kan ibland visa fel och hänvisa till omvägar, men det går jättebra att promenera till oss från Slussen och följa vattnet och kajen.