Besök Fotografiska

Biljetter & Priser

Vi tillämpar dynamisk prissättning där entrépris varierar olika dagar/tider. Drop in-biljetter finns att köpa på plats, men förbokar du biljett online får du dock ett mer fördelaktigt pris. Observera att förköpta biljetter återbetalas ej. Gratis inträde för barn till och med 12 år och reducerat pris för ungdomar från 13 år, studenter och pensionärer. Seniorbiljett gäller för dig som är pensionär, sjukpensionär, förtidspensionär och dig 65+ år. Boka ditt besök och förbered dig på att visa giltig legitimation vid entrén.

Seniortisdag
Varje tisdag erbjuder vi alla pensionärer ett ännu mer reducerat entrépris hela dagen; 100 kr jämt. Boka din biljett online eller köp drop in på plats i huset. Välkommen! Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

Studentonsdag
På onsdagar från och med 4/1 2023 bjuder vi in studenter på rabatterad entré; 100 kr jämt. Välj datum i biljettbokningen för att ta del av erbjudandet eller köp drop in på plats. Ta med student ID. Välkommen! Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

ÖPPETTIDER

Öppet måndag-söndag, 10–23.

Midsommarafton: Stängt

Scanna QR-koden i entréspärren.

Boka besök Bli medlem

Guidade visningar

Är ni en konstförening, skolklass eller ett gäng vänner? Boka en visning med er grupp och upplev utställningarna tillsammans med en av våra guider!

Butiken

I Fotografiskas butik har vi presenter som passar alla tillfällen; fotoböcker, posters, design, spel och underhållning och mycket mer. Fotografiskas butik är öppen 10-23 alla dagar, precis som utställningarna i huset.

Till webbshoppen Läs mer om butiken

KURSER & WORKSHOPS

Utveckla dina fotokunskaper, eller bara ge fotografi en lite större plats i ditt liv – gå en kurs eller workshop på Fotografiska.

Medlemmar

Som medlem kan du besöka oss hur ofta du vill och ta del av de cirka 15 utställningar vi har per år. För att som medlem boka kostnadsfri entrébiljett, logga först in med ditt användarnamn och lösenord och gå sedan vidare till biljettbokningen. Välj biljettyp “Member ticket” i bokningen.

Bli medlem Logga in

Kontakta oss

info@fotografiska.se
08-50 900 500

Kalendarium

Fotografiska Live är vårt kalendarium av upplevelser i huset där teman och röster får liv. För vi tror att kreativa möten i det fysiska rummet ger inspiration till en mer medveten värld. Och som medlem får du alltid mer av allt, vare sig det är första tjing, bättre pris eller specialevent för vår fotografiska familj!

Scrolla i kalendariet

Hitta hit

Vägen hit

Fotografiska finns i Stora Tullhuset på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Att ta sig hit är ganska enkelt. Om du hittar till Slussen så kommer du hitta till oss. Under ombyggnaden av Slussen kan det upplevas som lite knöligare, men följ bara våra skyltar och ta en skön promenad längs kajen. 

OBS! Söderbergs trappor finns inte längre kvar, så det går inte att ta sig ned till Fotografiska via Katarinavägen. Om du kommer från denna sida av stan är det enklast att gå Katarinavägen ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

Med lokaltrafik eller till fots

Både röda och gröna linjen stannar i Slussen, och det finns många bussar som stannar på Södermalmstorg. Därifrån tar du dig mot bussterminalen och över bron mot vattnet. Därefter en 500 meter skön promenad längs vattnet.

Med bil

Att ta sig hit med bil är enkelt, men antalet parkeringsplatser utanför vår entré är begränsat, alltså mellan huvudentrén och det som tidigare var Birkaterminalen. Men det går även att hitta parkeringsplats bakom oss, bredvid Viking Line-terminalen.

Med cykel

Det finns bra cykelvägar som leder direkt till oss från både södra och östra Stockholm. Vi har många cykelställ precis utanför entrén.

Tillgänglighet

Hos oss är inkludering något som genomsyrar allt och vi vill bidra till en stor upplevelse för alla.

  • En brantare ramp för barnvagnar är inbyggd i trappan utanför vår huvudentré.
  • Längs med långsidan mot vattnet finns en ramp för personer med funktionsvariation.
  • I våra två trapphus går hissen till alla våningsplan.
  • Toaletter för funktionsvarierade personer med skötbord finns på plan -1 samt vid bistron på plan 2.
  • Förvaringsboxar hittar du på plan -1.
  • På plan -1 finns parkering för barnvagnar. Det går även att ta med barnvagnen på utställningarna.
  • Ett fåtal bilparkeringsplatser med p-avgift finns tillgänglig framför entrén och bakom byggnaden.
  • Tyvärr måste vi dra en gräns för vår inkludering av hundar då andra besökare kan vara allergiska. För dig som är i behov av ledar- eller assistanshund är det dock självklart tillåtet att ta med din fyrbente vän.

Vanliga frågor

Vad har ni för öppettider?

Vi arbetar hårt för att alltid inspirera och inkludera alla som vill besöka oss. Därför ser vi till att vara världens mest öppna museum, med öppettider som sträcker sig mycket längre än de flesta andras. Du kan besöka oss sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll (måndag – söndag, kl 10 – 23). Så oroa dig inte för vilken livsstil du har eller vilka timmar du lever efter, du kommer alltid ha möjlighet att besöka oss! Boka din biljett här!

Jag vill köpa ett medlemsskap. Vad kostar det och hur går jag tillväga?

Klicka här för att läsa om våra medlemskap och bli medlem!

Våra medlemskap är prenumerationer och förlängs månadsvis eller årsvis. Notera att våra månatliga medlemskap kräver minst 6 månaders prenumeration.

Har du frågor kring medlemskap, skicka ett mail till members@fotografiska.se.

Var kan jag utnyttja era presentkort?

Presentkort kan köpas i vår butik och även här online. Presentkorten går att använda till entrébiljetter på plats, i vår butik och webbshop, i vår restaurang och i vår bistro. Välkommen hit!

Jag har en fribiljett (fysisk fribiljett/Stockholms pass/är ledsagare mm.) och undrar hur bokar jag mitt besök?

Har du fribiljett behöver du inte förboka ditt besök hos oss. Välkommen! Vid frågor, kontakta vår kundservice på info@fotografiska.se.

Finns handikapparkering i närheten av Fotografiska?

Nej, tyvärr finns det ingen handikapparkering i anslutning eller direkt närhet till oss just nu när Stockholms Stad bygger om.

Jag vill jobba på Fotografiska, hur gör jag?

Vad kul att du visar intresse för Fotografiska! På vår karriärsida hittar du alla tillgängliga positioner och kan läsa mer om Fotografiska som arbetsplats.

Hur bokar jag privata tillställningar för större sällskap?

Ska du ha en jubileumsmiddag, stor fest eller återträff? Fyll i en förfrågan här så hjälper vi dig att skapa minnen för livet!

Finns det förvaringsskåp?

Rymliga förvaringsskåp finns på plats och är gratis att använda. Skåpen har kodlås och du väljer själv vilken kod du vill använda.

Skåpen rymmer en mindre kabinväska samt eventuella ytterkläder.

Jag vill veta om ni har en specifik produkt i butiken?

Mejla din fråga till butik@fotografiska.com!

Hur bokar jag ett event?

Vill du boka in ett event hos oss? Läs mer här eller fyll i en förfrågan direkt här så hjälper vi dig.

Vad har ni för organisationsnummer?

Fotografiska Stockholm AB,
organisationsnummer: 556812-8176

Fler frågor?

Här har vi samlat fler vanliga frågor.