Besök Fotografiska

Behöver jag vaccinationsbevis?

Museer omfattas inte av de nya riktlinjerna för kravet på vaccinationsbevis som infördes 1 dec då de endast gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. För öppna tillställningar med över 100 deltagare i vår programverksamhet kommer vi tillämpa vaccinationskontroll.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner och Folkhälsomyndighetens allmänna råd mot smittspridning. Vi informerar gäster om möjlighet till handtvätt, att hålla avstånd och vi tillämpar slotsystem och ankomsttid för att sprida ut gästerna på bästa möjliga sätt.

Biljettpriser

För att jämna ut flödet i huset har vi infört olika biljettpriser för olika dagar. Det är till exempel billigare att besöka oss en måndag än en lördag. Biljettpriserna varierar beroende på dag & tid. Välj din dag och tid nedan i vår biljettförsäljning för att se de olika entrépriserna.

Innan du kommer hit

• Det går köpa entrébiljett på plats, men förboka gärna ditt besök innan du kommer hit, då får du också ett mer fördelaktigt pris.

• Du kan komma in 15 minuter före och 15 minuter efter din bokade tid. Scanna QR-koden i entréspärren.

 

Öppet 10–23.
Måndag–söndag.

Boka besök Bli medlem

Medlemmar

Logga först in med ditt användarnamn och lösenord (logga in här) så kan du sedan boka ditt besök utan kostnad på denna sida.

Kontakta oss

info@fotografiska.se
08-50 900 500

Barn, studenter och pensionärer

Gratis inträde för barn till och med 11 år och reducerat pris för studenter och pensionärer. Boka ditt besök och förbered dig på att visa giltig legitimation vid entrén.

Guidade visningar

Öppna guidade visningar på onsdagar och torsdagar.

Vi erbjuder guidade visningar till alla som vill förhöja sitt besök och sin upplevelse. Visningarna går varje onsdag och torsdag mellan 16:00- 20:00 med upp till 25 per grupp. Max 4 biljetter per bokning. Tiden för de öppna guidade visningarna är 30 minuter. Första visningen kl 16:00 är alltid på engelska, resterande på svenska. Dessa visningar kan ej bokas som företag, endast för privatpersoner.

BOKA GUIDAD VISNING

GRUPPVISNINGAR

Vi erbjuder guidade gruppvisningar som är anpassade till en viss ålder, specifika ämnen eller för att upphöja ditt besök och din upplevelse. Vi erbjuder anpassade visningar för konstföreningar, företag, grupper och skolklasser.

Att få ta del av en guidad visning är en speciell upplevelse. Vare sig det får dig att slappna av eller få pulsen att slå fortare. En visning ger en eller flera extra dimensioner och stark närvarokänsla, både av dig själv och fotografens verk du beskådar. Varje människa har sin egen tolkning, varje bild talar sitt eget språk.

 • Längd: 45 minuter
 • Deltagare: Upp till 25 per grupp
 • Språk: svenska eller engelska
 • Avbokning: 7 dagar innan visningsdatum
 • Pris: 2 550 kr/grupp + 170 kr entré/person
 • När: Vi erbjuder guidade gruppvisningar alla vardagar i veckan mellan kl 10.00-19.00. Helger mellan 10.00-16.00.

 

Skicka din förfrågan till visning@fotografiska.se, så återkommer vi inom 24 timmar och skickar ett fakturaunderlag. Vid större grupper med fler än 25 deltagare tillkommer kostnad för ytterligare guider. Kontakta oss för vidare information.

Hitta hit

Vägen hit

Fotografiska finns i Stora Tullhuset på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Att ta sig hit är ganska enkelt. Om du hittar till Slussen så kommer du hitta till oss. Under ombyggnaden av Slussen kan det upplevas som lite knöligare, men följ bara våra skyltar och ta en skön promenad längs kajen. 

OBS! Söderbergs trappor finns inte längre kvar, så det går inte att ta sig ned till Fotografiska via Katarinagatan. Om du kommer från denna sida av stan är det enklast att gå Katarinagatan ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

Med lokaltrafik eller till fots

Både röda och gröna linjen stannar i Slussen, och det finns många bussar som stannar på Södermalmstorg. Därifrån tar du dig mot bussterminalen och över bron mot vattnet. Därefter en 500 meter skön promenad längs vattnet.

Med bil

Att ta sig hit med bil är enkelt, men antalet parkeringsplatser utanför vår entré är begränsat, alltså mellan huvudentrén och det som tidigare var Birkaterminalen. Men det går även att hitta parkeringsplats bakom oss, bredvid Viking Line-terminalen.

Med cykel

Det finns bra cykelvägar som leder direkt till oss från både södra och östra Stockholm. Vi har många cykelställ precis utanför entrén.

Tillgänglighet

Hos oss är inkludering något som genomsyrar allt. Vi vill bidra till en stor upplevelse för alla. Allt från att vi varmt välkomnar barnvagnar, och givetvis har rullstolsramp, till att vi arrangerar uppskattade guideturer. Fotografi kräver ingen förförståelse, alla kan beröras av en bild, vilket är en stor del av den inkluderande charmen och fascinationen. En engagerad guides berättelse kan även berika besöket än mer och tillföra ytterligare spännande dimensioner.

 • En brantare ramp för barnvagnar är inbyggd i trappan utanför vår huvudentré.
 • Längs med långsidan mot vattnet finns en ramp för personer med funktionsvariation.
 • I våra två trapphus går hissen till alla våningsplan.
 • Toaletter för funktionsvarierade personer med skötbord finns på plan -1 samt vid caféet på plan 2.
 • Förvaringsboxar hittar du på plan -1.
 • På plan -1 finns parkering för barnvagnar. Det går även att ta med barnvagnen på utställningarna.
 • Ett fåtal bilparkeringsplatser med p-avgift finns tillgänglig framför entrén och bakom byggnaden.
 • Parkering för rörelsehindrad finns
 • Tyvärr måste vi dra en gräns för vår inkludering av hundar då andra besökare kan vara allergiska. För dig som är i behov av ledar- eller assistanshund är det dock självklart tillåtet att ta med din fyrbente vän.

Vanliga frågor

Vad har ni för öppettider?

Vi arbetar hårt för att alltid inspirera och inkludera alla som vill besöka oss. Därför ser vi till att vara världens mest öppna museum, med öppettider som sträcker sig mycket längre än de flesta andras. Du kan besöka oss sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll (måndag – söndag, kl 10 – 23). Så oroa dig inte för vilken livsstil du har eller vilka timmar du lever efter, du kommer alltid ha möjlighet att besöka oss! Boka din biljett här!

Jag vill köpa ett medlemsskap. Vad kostar det och hur går jag tillväga?

Klicka här för att läsa om våra medlemskap och bli medlem!

Våra medlemskap är prenumerationer och förlängs månadsvis eller årsvis. Notera att våra månatliga medlemskap kräver minst 6 månaders prenumeration.

Har du frågor kring medlemskap, skicka ett mail till members@fotografiska.se.

Var kan jag utnyttja era presentkort?

Presentkort kan köpas i vår butik och även här online. Presentkorten går att använda till entrébiljetter på plats, i vår butik, i vår restaurang och i vår bistro. Välkommen hit!

Jag har en fribiljett (fysisk fribiljett/Stockholms pass/är ledsagare mm.) och undrar hur bokar jag mitt besök?

Har du fribiljett behöver du inte förboka ditt besök hos oss. Välkommen hit! Vid frågor kontakta oss på info@fotografiska.se.

Hur bokar jag privata tillställningar för större sällskap?

Ska du ha en jubileumsmiddag, stor fest eller återträff? Hör av dig till event@fotografiska.se så hjälper vi dig att skapa minnen för livet!

Finns det förvaringsskåp?

Rymliga förvaringsskåp finns på plats och är gratis att använda. Skåpen har kodlås och du väljer själv vilken kod du vill använda.

Skåpen rymmer en mindre kabinväska samt eventuella ytterkläder.

Jag vill veta om ni har en specifik produkt i butiken?

Mejla din fråga till butik@fotografiska.com!

Hur bokar jag ett event?

Vill du boka in ett event hos oss? Läs mer här och hör av dig till event@fotografiska.se så hjälper vi dig.

Vad har ni för organisationsnummer?

Fotografiska Stockholm AB,
organisationsnummer: 556812-8176

Vill du jobba hos oss?

Vad kul att du visar intresse för Fotografiska! På vår karriärsida hittar du alla tillgängliga positioner och kan läsa mer om Fotografiska som arbetsplats.