Kurser & workshops

Utveckla dina fotokunskaper, eller bara ge fotografi en lite större plats i ditt liv - gå en kurs på Fotografiska.

Porträtt med Knut Koivisto

I en hyllning till Peter Lindbergh erbjuder vi dig en workshop i porträttfotografi med en av Sveriges mest respekterade fotografer tillika skaparen av Fotografiskas Wall of Fame – Knut Koivisto! 

Kursen pågår en lördag och en söndag med start klockan 10. Vi träffas på Fotografiska och kommer att hålla till både inomhus och utomhus. Två dagar jobbar vi med ljus, berättande, positionering etc och kommer att ha nära dialog med Knut inför och efter kursens avslutande. 

Boka din plats Läs mer om kursen

Din mobila berättelse

En tematisk workshop kring mobilfoto. Vill du utveckla dina fotokunskaper med hjälp av din mobil? Lär dig ta spännande, fina och minnesvärda mobilbilder med hos oss och våra utställningar. Perfekt för den som vill skapa det där fotoalbumet eller den som bara vill lära sig mer! 

Din mobila berättelse ger dig konkreta verktyg till att utveckla ditt mobilfotande. Varje enskilt kurstillfälle fokuseras kring ett tema - narrativ, porträtt och stilleben och abstrakt! Du väljer själv vilken fotogenre du vill fördjupa dig i - om du vill du gå på ett, två eller varför inte gå alla fyra? 

Boka din plats Läs mer om kursen

Mitt Fotografiska Liv - ny kursstart!

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats. Ledd av en av Sveriges bäst renommerade fotolärare Göran Segeholm. Kursen är både praktisk och teoretisk, och innehåller diskussioner, workshopmoment, föreläsningar, feedbackövningar och hemuppgifter.

Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse.

Mitt Fotografiska Liv består av tolv träffar under 2023-2024. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset.

Boka din plats Läs mer om kursen

Flexibel betalning

Platser till våra kurser säljs genom vår webshop och kan betalas med både presentkort, Klarna och vanligt betalkort. Om du vill använda ett presentkort så klicka bara på “betala med presentkort” i varukorgen och fyll i uppgifterna, annars klicka dig vidare till kassasteget för betalning.

HÄNDER PÅ FOTOGRAFISKA LIVE

Se alla

2023 Sep 2

Mitt Fotografiska Liv - ny kursstart

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats, ledd av Göran Segeholm.

Läs mer och boka

Aug 21 - Oct 9

Din mobila berättelse

En tematisk workshop kring mobilfoto

Läs mer och boka

Sep 23 - Oct 15

Porträtt med Knut Koivisto

Exklusiv workshop i Peter Lindberghs anda

Läs mer och boka

Sep 13

Kl. 17-21.30

Fujikina STHLM 2023

Föreläsningar, inspiration och teknik med FUJIFILM

Läs mer och boka