Kurser & workshops

Utveckla dina fotokunskaper, eller bara ge fotografi en lite större plats i ditt liv - gå en kurs på Fotografiska.

Just nu har vi inga bokningsbara kurser tillgängliga, men höstens program och kursdatum släpps inom kort. Håll utkik här eller se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Fotokurs för föräldralediga

Är du hemma med en liten kompis och vill inspireras i vardagsfotografering tillsammans med andra föräldralediga? Då är de här en kurs för dig.  Tre förmiddagar träffas vi på Fotografiska för att under Jenny Hammars ledning komma bort från snyggträsket och skildra vardagen i mer berättande bilder.

Den här kursen hjälper dig om du vill föra en fotografisk dagbok för dig själv och din familj. Detta är inte kursen för dig som vill att dina barn ska vara modell-snygga på varje bild.  Du kommer att få uppgifter som vi pratar om under lektionerna, och vi kommer lära oss och inspireras av de andra deltagarna och deras små.

Läs mer

Din mobila berättelse

En tematisk workshop kring mobilfoto. Vill du utveckla dina fotokunskaper med hjälp av din mobil? Lär dig ta spännande, fina och minnesvärda mobilbilder med hos oss och våra utställningar. Perfekt för den som vill skapa det där fotoalbumet eller den som bara vill lära sig mer! 

I Din mobila berättelsefokuseras varje enskiltkurstillfällekring etttema - narrativ, porträtt och stilleben. Nytt för våren är också temat abstrakt! Du väljer självvilken fotogenre du vill fördjupa dig i –om du vill du gå på ett, två eller varför inte gå alla fyra? 

Din mobila berättelse finns tillgänglig som fristående träffar eller för grupper.

Läs mer

Mitt Fotografiska Liv

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats. Ledd av en av Sveriges bäst renommerade fotolärare Göran Segeholm. Kursen är både praktisk och teoretisk, och innehåller diskussioner, workshopmoment, föreläsningar, feedbackövningar och hemuppgifter.

Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse.

Mitt Fotografiska Liv består av tolv träffar under 2023. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset.

Läs mer

HÄNDER PÅ FOTOGRAFISKA LIVE

Se alla

2023 Apr 21

Kl. 18.00

Guidad visning - Medlemmar

Kostnadsfri guidad visning för medlemmar

Läs mer och boka

2023 Apr 23

Kl. 12.00

Guidad visning - Öppen

Kostnadsfri guidad visning öppen för alla

Läs mer och boka

2023 Jun 2

Kl. 17.30

Klimaträttvisa med LSU

Läs mer och boka

2023 Apr 18

Kl. 11.00

Guidad visning - Seniorer

Kostnadsfri guidad visning för seniorer

Läs mer och boka