Kurser & workshops

Utveckla dina fotokunskaper, eller bara ge fotografi en lite större plats i ditt liv - gå en kurs på Fotografiska

Din mobila berättelse

En tematisk workshop kring mobilfoto. Vill du utveckla dina fotokunskaper med hjälp av din mobil? Lär dig ta spännande, fina och minnesvärda mobilbilder med hos oss och våra utställningar. Perfekt för den som vill skapa det där fotoalbumet eller den som bara vill lära sig mer! 

Din mobila berättelse  är en trestegsraket där varje enskiltkurstillfällefokuseraskring etttema - narrativ, porträtt och stilleben. Du väljer självvilken fotogenre du vill fördjupa dig i –om du vill du gå på ett, två eller varför inte gå alla tre? 

Din mobila berättelse finns tillgänglig som fristående träffar.

Läs mer och boka

Mitt Fotografiska Liv

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats. Ledd av en av Sveriges bäst renommerade fotolärare Göran Segeholm. Kursen är både praktisk och teoretisk, och innehåller diskussioner, workshopmoment, föreläsningar, feedbackövningar och hemuppgifter.

Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse.

Mitt Fotografiska Liv består av tolv träffar under 2023. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset.

Läs mer och boka

Porträtt med Knut Koivisto

En workshop i porträttfotografi med en av Sveriges mest respekterade fotografer tillika skaparen av Fotografiskas Wall of Fame – Knut Koivisto! Under två dagar arbetas det med ljus, berättande, positionering och massa annat kring porträtt.

Porträtt med Knut Koivisto pågår lördag och söndag 28 & 29 januari med start kl 10.00. Det verk du är mest nöjd med kommer du dessutom få visa upp på Fotografiska under sista dagen och få med dig hem.

Läs mer och boka