Vanliga frågor Fotografiska

Vanliga frågor kring besök på Fotografiska Stockholm – öppettider, biljetter, tillgänglighet m.m.

Vad har ni för öppettider?

Vi arbetar hårt för att alltid inspirera och inkludera alla som vill besöka oss. Därför ser vi till att vara världens mest öppna museum, med öppettider som sträcker sig mycket längre än de flesta andras. Du kan besöka oss sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll (måndag – söndag, kl 10 – 23). Så oroa dig inte för vilken livsstil du har eller vilka timmar du lever efter, du kommer alltid ha möjlighet att besöka oss! Boka din biljett här!

Jag vill köpa ett medlemsskap. Vad kostar det och hur går jag tillväga?

Klicka här för att läsa om våra medlemskap och bli medlem!

Våra medlemskap är prenumerationer och förlängs månadsvis eller årsvis. Notera att våra månatliga medlemskap kräver minst 6 månaders prenumeration.

Vill du ge bort ett medlemskap? Varmt välkommen till vår butik så hjälper de dig gärna. Du kan också köpa ett digitalt presentkort som kan lösas in mot medlemskap på plats i butiken. Köp digitalt presentkort här.

Har du frågor kring medlemskap, skicka ett mail till members.sto@fotografiska.com

Var kan jag utnyttja era presentkort?

Presentkort kan köpas i vår butik och även här online. Presentkorten går att använda till entrébiljetter på plats, i vår butik och webbshop, i vår restaurang och i vår bistro. Välkommen hit!

Jag har en fribiljett (fysisk fribiljett/Stockholms pass/är ledsagare mm.) och undrar hur bokar jag mitt besök?

Har du fribiljett behöver du inte förboka ditt besök hos oss. Välkommen! Vid frågor, kontakta vår kundservice på info.sto@fotografiska.com.

Finns handikapparkering i närheten av Fotografiska?

Nej, tyvärr finns det ingen handikapparkering i anslutning eller direkt närhet till oss just nu när Stockholms Stad bygger om.

Vad kostar inträdet på Fotografiska?

Vi tillämpar dynamisk prissättning där entrépris varierar olika dagar/tider. Drop in-biljetter finns att köpa på plats (aktuell prissättning: vardagar 210 kr och helger 235 kr ord pris), men förbokar du biljett online får du dock ett mer fördelaktigt pris. Läs mer om biljetter och besök här!

Hur bokar jag privata tillställningar för större sällskap?

Ska du ha en jubileumsmiddag, stor fest eller återträff? Fyll i en förfrågan här så hjälper vi dig att skapa minnen för livet!

Finns det förvaringsskåp?

Rymliga förvaringsskåp finns på plats och är gratis att använda. Skåpen har kodlås och du väljer själv vilken kod du vill använda.

Skåpen rymmer en mindre kabinväska samt eventuella ytterkläder.

Jag vill veta om ni har en specifik produkt i butiken?

Mejla din fråga till butik@fotografiska.com! Läs mer om butiken här.

Hur bokar jag ett event eller konferens på Fotografiska?

Vill du boka in ett event hos oss? Kul! Läs mer här eller fyll i en förfrågan direkt här så hjälper vi dig.

Vad har ni för organisationsnummer?

Fotografiska Stockholm AB,
organisationsnummer: 556812-8176

Jag vill jobba på Fotografiska, hur gör jag?

Vad kul att du visar intresse för Fotografiska! På vår karriärsida hittar du alla tillgängliga positioner och kan läsa mer om Fotografiska som arbetsplats.

När öppnade Fotografiska?

Fotografiska öppnade i Stockholm 2010, men familjen har växt med nya museer i Tallinn och New York. Näst på tur att öppna är Berlin och förhoppningsvis är inte det sista filialen som öppnar utanför Sveriges gränser. Läs mer om våra venues på vår globala site.

Kan man gå till Fotografiska?

Javisst kan man promenera och gå till oss. Under ombyggnaden av Slussen kan det upplevas som lite knöligare, men följ bara våra skyltar och ta en skön promenad längs kajen.

OBS! Söderbergs trappor finns inte längre kvar, så det går inte att ta sig ned till Fotografiska via Katarinavägen. Om du kommer från denna sida av stan är det enklast att gå Katarinavägen ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

Läs mer här om besök och hur du hittar hit.

Hur tar man sig från Slussen till Fotografiska?

Enklaste vägen just nu är att gå ner från Södermannatorget till bussterminalen i Slussen, korsa Stadsgårdsleden och promenera c:a 500 meter längs med vattnet.

Vad är det för utställning på Fotografiska?

På Fotografiska öppnar årligen ca 15 utställningar, från de mest välkända fotograferna till den nya generationen bildskapare. Läs allt om aktuella utställningar här! Vi har även ett arkiv med alla tidigare utställningar här.

Får man ta med hund till Fotografiska?

Tyvärr måste vi dra en gräns för vår inkludering av hundar då andra besökare kan vara allergiska. För dig som är i behov av ledar- eller assistanshund är det dock självklart tillåtet att ta med din fyrbente vän. Läs mer om tillgänglighet på Fotografiska här.

Får man fotografera Fotografiska?

Absolut, man får fotografera hos oss för privat ändamål, så länge det är utan blixt (för att inte skada eventuella ljuskänsliga fotografier i utställningarna). För kommersiellt ändamål eller publicering på något sätt kontakta vår pressavdelning för tillgång till pressbilder och annat material.

Tar ni emot kontanter i butik och kassa?

Nej, Fotografiska är ett kontantfritt hus, så vi kan ej ta emot kontanter i butikskassa, entré eller restaurang.