Söndag 19 mars

Erik Johansson - boksignering av Make Believe

Den uppskattade fotografen Erik Johansson kommer tillbaka till Fotografiska – denna gång för signering av sin helt nya bok! I boken Make Believe samlas inte bara upp mot hundra av hans bästa bilder utan också flertalet skisser. Passa på att träffa Erik personligen och få den helt nya boken signerad.

Om boken Make Believe

Med boken Make Believe fortsätter Erik Johansson sin kreativa resa i vilken han överlåter sig till fantasins tankevärld. I 90 bilder, som rör sig mellan fiktion och verkligheten, bjuder Johansson in oss till en lek med vad som är möjligt att vara på riktigt och inte. Det är en fantastisk samling av både bilder som aldrig tidigare publicerats i bokform och nya bilder som aldrig tidigare visats.

Make Believe betyder att föreställa sig eller att låtsas. Det kan syfta på att skapa en inbillad värld eller att låtsas att något är sant trots att det inte är det. “Mina bilder porträtterar ofta någonting oväntat där jag skapat motiv av sådant som omöjligen kan vara verklighet men med en berättelse i fokus, hur blev det såhär och vad kommer att hända sen?” berättar Erik Johansson.

DETALJER

Plats: Fotografiskas shop, entréplan
Biljett behövs ej för att besöka Fotografiska Shop och signeringen.

 

Söndag 19 mars
kl 14.00-15.00

Om Erik Johansson

Erik Johansson är ett välbekant namn för Fotografiska-publiken som utställande fotograf bakom de två väldigt uppskattade utställningarna Imagine: Created Reality, visades 2016, och Places Beyond, visades 2019-2020. Hans bilder har ställts ut i ett tiotal länder världen runt och fascinerat publiken med sin förmåga att vara en blandning mellan surrealistiska men ändå verklighetstrogna samtidigt. Och här på Fotografiska slutar posters av hans bilder från bägge utställningar aldrig att vara omåttligt populära. Spana in Erik Johansson-produkter i vår webbshop nedan.