Kurs 2023

Din mobila berättelse

En tematisk workshop kring mobilfoto

Vill du utveckla dina fotokunskaper med hjälp av din mobil? Lär dig ta spännande, fina och minnesvärda mobilbilder med hos oss och våra utställningar. Perfekt för den som vill skapa det där fotoalbumet eller den som bara vill lära sig mer! Som medlem på Fotografiska har du givetvis rabatt på kursavgiften.

Om kursen

Din mobila berättelse ger dig konkreta verktyg till att utveckla ditt mobilfotande. Varje enskilt kurstillfälle fokuseras kring ett tema - narrativ, porträtt och stilleben och abstrakt! Du väljer själv vilken fotogenre du vill fördjupa dig i - om du vill du gå på ett, två eller varför inte gå alla fyra? 

Vi utgår alltid från aktuella utställningar som följer tematiken för workshoppen.  Alla kurstillfällen är fristående och har en fortsättningskurs om du vill fördjupa dig än mer. Inga förkunskaper behövs. 

Abstrakten bild kallas “abstrakt” när den som tittar på fotografiet lägger märke till färger och former, innan hen ser vad bilden faktiskt föreställer. Vid denna workshop fokuserar vi alltså på färger, former och linjer. Du kommer få lära dig olika metoder att skapa en abstrakt bild, och denna workshop riktar sig speciellt till dig som vill utveckla din känsla för komposition. 

Stilleben även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ett stilleben har ofta ett symboliskt innehåll och ljuset har en central betydelse i dessa bilder. Vid denna workshop kommer du få göra ett eget stilleben, och öva på att se hur föremålens form och ljusets riktning påverkar bilden.

Porträttfotografi är konsten att ta en bild som visar en persons individuella karaktärsdrag och uttryck. Liksom i porträttmåleriet kan skälen till att göra ett fotografiskt porträtt vara många, alltifrån att vilja förhärliga någon till att försöka fånga en persons naturliga jag. Vid denna workshop övar vi porträttljus, gestaltande ljus och komposition. 

Narrativa bilder handlar om att skapa en berättelse. Genom att sätta två, eller flera objekt bredvid varandra så kan vi belysa skillnader och få betraktaren av bilden att tänka på något utanför bilden. Vid denna workshop övar vi ”timing” och att fotografera berättande bilder, som antingen kan vara att fånga ett ögonblick, eller att iscensätta med ”narrativa objekt”. 

Detaljer

Träffarna finns tillgängliga som fristående workshops. De fristående träffarna sker på måndagar mellan klockan 19-20:30, med god tid att äta en bit mat innan. 
Max antal platser per gång är 20 och vi håller till i rummet Daido som ligger på våningen under butikskassan.

Pris: 495 sek / träff inklusive entré till hela huset.

Medlemmar: Som medlem har du alltid 10% rabatt i webbshopen, så även på kurser. Logga in vid köp med dina medlemsuppgifter så registreras rabatten automatiskt.

Curator: Som Curator har du alltid 20% rabatt i webbshopen, även det på kurser. Logga in vid köp med dina medlemsuppgifter så registreras rabatten automatiskt.

 

Augusti
21 grundkurs Porträtt
28 grundkurs Stilleben  

September
4 grundkurs Narrativ
11 grundkurs Abstrakt
18 fortsättningskurs Porträtt
25 fortsättningskurs Stilleben Inställd

Oktober
2 fortsättningskurs Narrativ
9 fortsättningskurs Abstrakt Inställd
23 grundkurs Porträtt 
30 grundkurs Narrativ

November
6 grundkurs Stilleben 
13 grundkurs Abstrakt

Boka din plats Inte medlem än? Bli det idag!