Lördag 24 september

Finissage för The New Black Vanguard

Välkommen till den officiella avslutningsfesten för vår hyllade utställning The New Black Vanguard i samarbete med Afripedia.

Följ med oss på en kväll där vi hyllar konstnärlig mångfald och utforskar perspektiv inom konst, skönhet, mode och gemenskap. Utsedd till en av Skandinaviens topp-tio utställningar i år av Vouge Scandinavia avslutar vi The New Black Vanguard med ett finissage som ämnar dekonstruera den svarta bilden, skönheten och identiteten.

Om kvällen

Efter ett framgångsrikt Afripedia Talks som hölls för att lansera utställningen avslutar vi den nu med en exklusiv kväll. Den här gången har vi bjudit in ett brett utbud av multidisciplinära kreativa på Afripedia för att dyka in i ämnet att återta den svarta bilden, skönheten och identiteten. På scenen ser vi de multidisciplinära artisterna Ellenx, Paul Adamah (Boko Yout) och Hadil Mohamed. Panelsamtalet modereras av Paulo Saka.

Att måla utanför linjerna:
– Ett samtal om att dekonstruera den svarta bilden, skönheten och identiteten. 

Under lång tid har svarta kreatörers arbete placerats under en kategori – svart konstnärskap. En generalisering som ofta vilar på förlegade strukturer som inte längre passar vår nutid eller den framtid vi strävar efter att se. 

För att diversifiera ämnet svart konstnärskap, skönhet och identitet har vi bjudit in verksamma kreatörer i Sverige att dela sina tankar om ämnet och hur det översätts till deras eget uttryck som konstnärer. Genom ett meningsfullt samtal vill vi väcka inspiration och bjuda in till förändring inom olika områden av den kreativa branschen. 

Afripedia tillsammans med Fotografiska Stockholm välkomnar dig till den andra och sista delen av serien Afripedia Talks den 24 september 2022. 

Detaljer

Biljetten kostar 210 kr och inkluderar entré till hela huset.
Som medlem på Fotografiska kostar det endast 100 kr. För dig som dessutom är Connoisseur är eventet helt kostnadsfritt och du behöver ej förhandsboka– visa bara upp ditt medlemskort i entrén (gäller ej sällskap). 

 

Lördag 24 september
Kl 19.30-22.30 

Boka besök INTE MEDLEM ÄNNU? KLICKA HÄR

Om Afripedia

Afripedia är en global plattform vars ambition är att förändra narrativet inom den kreativa industrin genom att lyfta svarta kreatörer. En kurerad databas dedikerad till att koppla samman etablerade afrikanska kreatörer med projekt över hela världen. Under utställningsperioden kommer vi att bjuda på Afripedia Talks i Fotografiska Lives kalendarium.