Torsdag 9 December

Fotoklubben | Bilden och makten

Anja Hirdman och Göran Segeholm – om bilden och makten.

Om evenemanget

Bilder formar oss, mer nu än någonsin tidigare i historien. De styr vår uppfattning om vad som är normalt, och vad som är eftersträvansvärt.

Med anledning av Pixy Liaos utställning, Your Gaze Belongs to Me, som undersöker den heterosexuella relationen, makt och nationalitet i en globaliserad värld – lyfter Fotoklubben bilden och makten. Vi får besök av Anja Hirdman, författare och professor vid Stockholms universitet. Anja har skrivit flera böcker om hur bilder påverkar oss, och därmed också formar världen.

Vill du vara med och bidra till innehållet?

Vi har också en fotoutmaning till dig. När vi ändå är inne på makt och bilder, så skulle vi vilja se din bild av hur du uppfattar din makt i världen. Har du makt? Hur ser den ut, i sådana fall? Hur använder du den? Eller känner du dig maktlös? Hur ser det ut? Hur känns maktlösheten?

Mejla din bild i full upplösning till fotoklubben@fotografiska.se senast tisdag 7 december. Skriv gärna några rader om hur du tänker med din bild. Vi visar flera bidrag, och om du är på plats på Fotografiska så vill vi gärna också ha en dialog med dig.

Varmt välkomna till denna tjugonde upplaga av Fotoklubben.

Detaljer

Du betalar endast entréavgift för att se Fotoklubben på plats. Förboka din biljett till Fotoklubben genom att klicka på den blå knappen nedan. Är du medlem i Fotografiska Familjen är det kostnadsfritt (logga då in när du förbokar biljett).

Din biljett ger tillgång till hela huset (utställningarna och vår bistro).

Kan du inte närvara fysiskt?
Följ då vår livesändning på Facebook. OSA i vårt Facebook-evenemang så får du en notis när sändningen startar.

 

Torsdag 9 december
18.00 | Insläpp till Studion
18.30 | Fotoklubben börjar
19.30 | Avslutning

 

Förboka biljett OSA på Facebook