Goda nyheter

En smakresa genom seklet

FÖR NÄRVARANDE FULLBOKAT

Har du undrat hur Tobleroneaffären smakar eller varit nyfiken på att fylla magen med Sara Danius klänning? Nu är det möjligt. Fotografiska bjuder in till en unik gastronomisk resa genom fem av de mest ikoniska nyhetshändelserna som presenteras i utställningen News Flash – Ett sekel av nyheterSpeciell gäst för kvällen är journalisten Anna Herdenstam.

OM KVÄLLEN

Vid fyra unika kvällar efter årsskiftet kommer det finnas möjlighet för ett begränsat antal av Fotografiskas gäster att kunna smaka på historien – bokstavligt talat. I den populära utställningen “News Flash – Ett sekel av nyheter“ bjuder Fotografiska i samarbete med TT Nyhetsbyrån på en tidsresa genom TTs bildarkiv, och därigenom historien, från år 1921 fram till idag. Utifrån fem av de mest ikoniska nyhetshändelserna har vår chefskock Martin Wall tolkat bilderna till en femrättersmeny exklusivt framtagen för fyra onsdagar i januari och februari. Som alltid står hållbarhet i fokus i vår restaurang och tolkningarna bjuder både på råvaror i säsong och stor kulinarisk lekfullhet när vi överfört nyhetshändelserna från bild till tallrik. Hur smakar en  tolkning av Sara Danius klänning från Nobelfesten 2018 eller Fugelsangs rymdpromenad som första svensk 2006 – välkommen till en kväll för alla sinnen!

 

DETALJER

  • Upplevelsen börjar med en guidad visning av de fem utvalda bilderna i utställningssalen.
  • Därefter tar samtliga gäster plats tillsammans runt vår intima matbar och får äta sig igenom alltifrån landstigningen i Normandie till Sara Danius klänning från Nobelfesten 2017, penicillinets upptäckt, Christer Fuglesangs rymdpromenad och såklart en av 90-talets mest omskrivna politiska skandaler – ”Tobleroneaffären”.
  • I takt med att rätterna presenteras under kvällen bjuder journalisten Anna Herdenstam tillsammans med Fotografiskas guide på kontext kring de ikoniska nyhetshändelserna och reflektioner om varför vissa bilder, och nyheter, fortsätter att leva vidare hos oss flera decennier efter att de inträffat. 

OM UTSTÄLLNINGEN

Från kvinnlig rösträtt till kungabröllop. Från månlandningar till börskrascher. Och från förödande naturkatastrofer och krig – till revolutionerande uppfinningar och samhällsreformer. Utställningen News Flash – Ett sekel av nyheter tar med oss på en tidsresa genom nyhetsbyrån TT:s enorma bildarkiv från år 1921 till i dag. 

PRIS & BOKNING

FÖR NÄRVARANDE FULLBOKAT

Plats: Matbaren, restaurangen plan 2. Endast 18 platser/sittning.

Ordinarie pris: 1150 kr
Curator-medlemmar: 850 kr. Endast tillgängligt för bokning under en begränsad period, information samt bokningslänk skickas via separat mejl.

Ovan pris är exklusive dryck. I biljett ingår entré till hela Fotografiska och aktuella utställningar i huset.

 

18 jan, 25 jan, 1 feb, 8 feb
Kl 18.00-21.00

BOKA DIN PLATS