Måndag-Onsdag 11:00

Guidad visning: News Flash

Förgyll ditt besök hos oss med en fängslande fördjupning av konsten

Följ med på en visning av utställningen News Flash – Ett sekel av nyheter. En tidsresa genom nyhetsbyrån TT:s enorma bildarkiv från år 1921 till i dag.

 

Foto ovan: Leif Engberg /DN/TT

NEWS FLASH – ETT SEKEL AV NYHETER

När TT:s nyhetsflash ljuder över redaktionerna vet journalisterna att något stort har hänt, och de får släppa allt annat för att snabbt få ut nyheten i sina egna medier. I 100 år har nyhetsbyrån nu levererat snabba nyheter till medier över hela Sverige, och världen – med fotografer som har fångat otaliga historiska ögonblick. Med unik tillgång till TT Nyhetsbyråns enorma bildarkiv kan nu Fotografiska för första gången visa nyhetsbilder från nyhetsbyråns grundande år 1921 och fram till i dag i utställningen News Flash – Ett sekel av nyheter.

Utställningen visar mer än 300 bilder på århundradets mest uppmärksammade händelser. Historiska händelser som finns förevigade är bland andra kampen för kvinnlig rösträtt, och andra världskriget, månlandningar, idrottsbragder, naturkatastrofer och revolutionerande uppfinningar.

Utställningen görs i samarbete med TT Nyhetsbyråns bildarkiv och pågår från 21 oktober 2022 till 12 februari 2023 på Fotografiska Stockholm.

Detaljer

Förköp fullbokat för sista visningarna 6/2 och 8/2. Ett fåtal drop-in-biljetter finns.

Språk: Svenska
Längd: ca 45 minuter
Pris vuxen: 250 kr inkl. entré
Pris student/senior: 210 kr inkl. entré
Medlemspris: 85 kr

Drop-in-biljetter säljs på plats för 100 kr exkl. entré. Boka online för förmånligt pris!

 

Måndag-onsdag kl 11.00, med undantag för 30/1 och 7/2 då vi tyvärr inte kan erbjuda visningar.

Kom gärna en kvart innan och möt upp guiden vid mötespunkten bakom kassorna. Välkomna!

Boka besök Läs mer om familjevisningar