Söndagar i november

Hip-Hop: Meanwhile in Sweden

– specialvisning med Sveriges hiphop-expert Ametist Azordegan

Följ med på en kväll där journalisten och hiphopexperten Ametist Azordegan guidar oss genom hiphopens framväxt i Sverige genom 50 år.  

 

I anslutning till utställningen Hip-Hop: Conscious, Unconscious, som visar på genrens utveckling i USA via fotografers bilder genom 5 decennier, ger Ametist en fördjupning i genrens framväxt i Sverige. Hennes texter finns med i utställningen och under 4 kvällar i november finns nu möjlighet till en unik föreläsning och rundvandring tillsammans med Sveriges hiphop-expert.

 

– Hiphopen är idag världens största ungdomskultur och en multimiljardindustri. Det finns ingen annan ungdomskultur som har varit så hållbar över generationer och samtidigt marknadsmässigt livskraftig som hiphopen. Samtidigt kommenterar och dokumenterar den samtiden via autentiska låttexter och blir på så vis ett fönster in i delar av samhället många inte har tillgång till, och används just därför en hel del inom forskning. Hiphopen är en potent och viktig kultur, och jag är så glad över att delta i Fotografiskas utställning. 

Om kvällen

Vi ses i Matsalen på plan 2 (följ skyltarna) där vi lyssnar till ett genomdrag av svensk hiphop-historia med Ametist. Därefter går vi ned till utställningen för en faciliterad rundvandring genom 5 decennier av Hip-Hop i Hip-Hop: Conscious, Unconscious.  

Detaljer

Söndagar i november.
Kl 16-18

Priser:

  • Ordinarie: 250 kr
  • Under 25 år: 150 kr
  • Medlemmar: Kostnadsfritt 

 

Pris inkluderar entré till hela Fotografiska.
Plats: Matsalen på plan 2 – följ skyltarna.
 

 

Söndagar i november: 5/11, 12/11, 19/11, 26/11

Hålltider:

  • 16:00 Dörrar öppnas
  • 16:30 Föreläsning börjar
  • 17:00 Rundvandring
  • 17:30 Tack för idag
Boka din plats INTE MEDLEM ÄNNU? KLICKA HÄR

Om Ametist Azordegan

Numera social entreprenör som grundat flera stiftelser i syfte att stärka ungas skapande och psykiska hälsa. Hon är tidigare hiphopjournalist och anses vara en av landets främst hiphopexperter.