Kurs 2023-2024

Mitt Fotografiska Liv

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats. Ledd av en av Sveriges bäst renommerade fotolärare Göran Segeholm. Ny kursstart hösten 2023!

Vill du ge fotografin större plats i ditt liv? 

Du tycker om fotografi, och intresserar dig både för dina egna och andras bilder. Eftersom det ger dig glädje och mening så vill du nu ge fotografin en större plats i ditt liv.  Om det stämmer in på dig, så har vi gjort en kurs för dig. Den heter ”Mitt fotografiska liv”, och pågår nästan ett helt år. Den är både praktisk och teoretisk, och innehåller diskussioner, workshopmoment, föreläsningar, feedbackövningar och hemuppgifter. Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse. Allt under ledning av Göran Segeholm, en av Sveriges bäst renommerade fotolärare.  

Om kursen

Mitt fotografiska liv är en utveckling av kursen Mitt fotografiska år som gått femton gånger på Fotografiska sedan 2012. En del av innehållet har vi sparat som det var, annat har vi gjort om och ytterligare annat är helt nytt.  

Kursen består av tolv träffar under 2023-2024. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset. 

Det vore fel att kalla Mitt fotografiska liv för en fotokurs, för den är så mycket mer. Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse. Allt under ledning av Göran Segeholm, en av Sveriges bäst renommerade fotolärare. Vid tre tillfällen får du också träffa gästföreläsare.  

Under året sammanställer Göran i samarbete med gruppen en unik dokumentation av kursåret, delvis illustrerad med deltagarnas egna bilder från året. Inför sista träffen trycks boken digitalt i ett exemplar per deltagare. 

Mellan varje träff får du hemuppgifter av olika slag, både teoretiska och praktiska. Kommunikation mellan träffarna sker direkt med Göran via mail eller Slack.

Detaljer

Kursen består av tolv träffar under 2023-2024. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset.
Deltagarantal: 16 

Pris: 27.800 kr

Medlemmar: Som medlem har du alltid 10% rabatt i webbshopen, så även på kurser. Logga in vid köp med dina medlemsuppgifter så registreras rabatten automatiskt.

Curator: Som Curator har du alltid 20% rabatt i webbshopen, även det på kurser. Logga in vid köp med dina medlemsuppgifter så registreras rabatten automatiskt.

Vid bokning återkommer vi i separat mail med registrering för deltagare och därefter ett välkomstmail. 

 

Datum 2023-24, lördagar

2 september 2023
30 september 2023 
21 oktober 2023
18 november 2023
9 december 2023
13 januari 2024
3 februari 2024
24 februari 2024
23 mars 2024
20 april 2024
11 maj 2024
1 juni 2024 

Boka din plats INTE MEDLEM ÄNNU? KLICKA HÄR

Om Göran Segeholm

Göran Segeholm är en av Sveriges mest erfarna och populära fotolärare som brinner för lärande och pedagogik. Hans intresse för fotografi väcktes tidigt i livet och redan som tonåring höll han i fotografikurser. Nu har han hållit kurser i över 20 års tid – i såväl i fotografi som visuell kommunikation, han har till exempel lett kurserna Digital bildbehandling och Fotografi – Visuell kommunikation vid högskolan i Jönköping. Göran är även en erfaren skribent och poddare som skrivit flera böcker, bland annat den uppmärksammade boken Konsten att ta vinnande bilder och drivit den populära podcasten Bildradion. Han är dessutom grundaren och drivkraften bakom Bildspråket.se. där han delar med sig av sina bilder och texter samt erbjuder bildspråksanalys, föreläsningar och workshops. Men inte nog med det, under många år var Göran huvudlärare här på Fotografiska och nu är han tillbaka hos oss som kursledare! 25 november