Kurs 2023

Mitt Fotografiska Liv

En årslång kurs för dig som vill ge foto större plats. Ledd av en av Sveriges bäst renommerade fotolärare Göran Segeholm.

Vill du ge fotografin större plats i ditt liv? 

Du tycker om fotografi, och intresserar dig både för dina egna och andras bilder. Eftersom det ger dig glädje och mening så vill du nu ge fotografin en större plats i ditt liv.  Om det stämmer in på dig, så har vi gjort en kurs för dig. Den heter ”Mitt fotografiska liv”, och pågår nästan ett helt år. Den är både praktisk och teoretisk, och innehåller diskussioner, workshopmoment, föreläsningar, feedbackövningar och hemuppgifter. Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse. 

Om kursen

Mitt fotografiska liv är en utveckling av kursen Mitt fotografiska år som gått femton gånger på Fotografiska sedan 2012. En del av innehållet har vi sparat som det var, annat har vi gjort om och ytterligare annat är helt nytt.  

Kursen består av tolv träffar under 2023. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset. 

Det vore fel att kalla Mitt fotografiska liv för en fotokurs, för den är så mycket mer. Som deltagare utvecklar du inte bara din förmåga att uttrycka dig i fotografisk bild, du får också nya verktyg för att se och analysera bild och att formulera dig kring bilder och bilders betydelse. Allt under ledning av Göran Segeholm, en av Sveriges bäst renommerade fotolärare. Vid tre tillfällen får du också träffa gästföreläsare.  

Under året sammanställer Göran i samarbete med gruppen en unik dokumentation av kursåret, delvis illustrerad med deltagarnas egna bilder från året. Inför sista träffen trycks boken digitalt i ett exemplar per deltagare. 

Mellan varje träff får du hemuppgifter av olika slag, både teoretiska och praktiska. Kommunikation mellan träffarna sker direkt med Göran via mail eller slack.

Detaljer

Kursen består av tolv träffar under 2023. Träffarna är alltid på lördagar och pågår mellan klockan 10 och 16. Lunch och fika ingår i kurspriset.
Deltagarantal: 16 

Priser:
Ordinarie: 27.500 kr
Medlemspris: 25.000 kr

Vid bokning återkommer vi i separat mail med registrering för deltagare och därefter ett välkomstmail. 

Boka din plats INTE MEDLEM ÄNNU? KLICKA HÄR

Datum 2023

14 januari  
4 februari  
4 mars 
1 april 
6 maj 
3 juni
Sommaruppehåll
5 augusti 
26 augusti 
16 september 
7 oktober 
28 oktober 
25 november