Söndag 1 oktober

Möt konstnären:
Bruno Ehrs

Artist talk med en av Sveriges mest tongivande fotografer

Välkommen till en kväll där vi får möta fotograf Bruno Ehrs i ett samtal med skribenten Petter Eklund. Utgångspunkt tas i Stockholmsutställningen 1982, vars bilder i samspel med musik var banbrytande och kom att definiera åttitalets estetik och pånyttfödda livskänsla. Vi guidas genom Ehrs 40-årsiga yrkesbana, från hans tid som ung arkitekturfotograf på Stadmuseet, till nutidens ikoniska porträttbilder, arkitekturens rum och atmosfärer och Ehrs poetiska konstfoto, alltid med hans säregna, precisa närvaro.

Om Bruno Ehrs

Bruno Ehrs (f. 1953) är en av Sveriges mest tongivande fotografer. Under sin 40-åriga karriär har han gjort ett stort antal egna fotoutställningar med arkitektur- och porträttfoto samt fotograferat för flera internationellt kända varumärken. Han finns representerad på Nationalmuseum och Moderna Muséet och nu med utställning på Fotografiska. 

Bruno Ehrs och musikern Tom Wolgers rörde sig under 80-talet i kretsar som inspirerades av modernismens experimentella anda och av mellankrigstidens kosmopolitiska kultur. Tillsammans gav de sig ut på strövtåg under tidiga morgnar för att föreviga den sovande staden där Ehrs fotograferade och Wolgers spelade in stadsljuden. Deras verk resulterade i två utställningar – och dryga 30 år senare ställs nu verken ut på Fotografiska i Stockholm – Stycken av en stad.

Detaljer

Söndag 1 oktober
Kl 16-18:00

Ordinarie pris: 250 kr
Medlemmar Collector/Companion: 100 kr
Medlemmar Curator: kostnadsfritt (gäller ej sällskap)

I biljett ingår entré till hela Fotografiska och aktuella utställningar i huset. Begränsat antal platser!

 

Söndag 1 oktober

Schema för kvällen:

  • 16:00 Dörrar öppnas till eventmatsalen på plan 2, vid restaurangen
  • 16:30 Start Artist talk
  • 17:30 Frågor från publiken
  • 18:00 Utsläpp till utställningarna
Boka din plats