Onsdag 4 maj

Premiär: TikToks Pass The Mic

– Så stärker vi unga tjejer

Välkommen till premiären av TikToks Pass the Mic med Olga Persson, ordförande Unizon och Kajsa Rietz, ansvarig utåtriktad verksamhet Novahuset. 

Onsdagen den 4:e maj pratar Olga Persson och Kajsa Rietz om sina feministiska resor, kroppshets, killars våld mot tjejer och hur unga tjejer har det idag. 

Om kvällen

Samtalet livesänds på TikTok och för en publik på Fotografiska i Stockholm. Publiken bjuds efter livesändningen också på ett exklusivt samtal mellan Olga Persson och Liv Sandberg, VD på TikTok Nordics.

Pass the Mic är ett initiativ från TikTok Nordics, med syftet att lyfta fram olika röster i samhället och att skapa en välkomnande miljö för alla online.

 

Följ oss på TikTok:

TikTok @tiktoknordics
Unizon @unizonjourer
Novahuset @novahuset 

Detaljer

Biljetten kostar 230 kronor = entré till hela Fotografiska.

Kostnadsfritt för medlemmar (boka i inloggat läge). 

Begränsat antal biljetter.

Plats: Studion, plan 2

 

Onsdag 4 maj
Tid: 17:00-18:30
Live på TikTok: 17:30-17:50

Boka besök

Olga Persson

Olga Persson, förbundsordförande Unizon, har ägnat större delen av sitt liv åt att arbeta inom kvinnojoursrörelsen för ett jämställt samhälle fritt från våld. Sommaren 2021 var Olga Persson värd för Sommar i P1, lyssna gärna. Olga är ordförande för riksförbundet Unizon, som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Jourerna stöttar, skyddar, förebygger och påverkar utifrån en kunskap om våld, kön, genus och makt.

Kajsa Rietz

Kajsa Rietz, ansvarig utåtriktad verksamhet Novahuset, är ansvarig för utåtriktad verksamhet på Novahuset. Novahuset är en ideell förening som erbjuder stöd och rådgivning till personer som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp, oavsett om övergrepp skett online eller offline. Novahuset arbetar även förebyggande och erbjuder workshops och föreläsningar i skolklasser och utbildar yrkesverksamma, exempelvis skol- och vårdpersonal. Novahuset är medlem i Unizon.

Läs mer om Novahuset

Liv Sandberg

Liv Sandberg är nordisk VD på underhållningsplattformen TikTok som idag har över 1 miljard användare globalt. Liv är tidigare byråchef på Facebook och VD på mediebyrån Starcom, och har seglat upp som en av de stora ledarna inom tech-Sverige. Jämställdhet är en av Livs egna hjärtefrågor och är något som är starkt förankrat i både Livs ledarskap och Tiktoks vision att vara en positiv och inkluderande plattform för alla.