Fotografiska X Vinguiden 2022

Söndag 11 december

Fotografiska x Vinguiden

Vinets historia & trendrapport - en livepodd ledd av Lotta Lundgren

Sveriges största vinpoddVinguiden pratar om… bjuder in till firande och inspelning av säsongens sista avsnitt live på Fotografiska. Kvällen till ära har de med sig en unik konstellation av populära gäster från säsongen samt Lotta Lundgren som moderator. Oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin kommer kvällen ha något för dig.

OM KVÄLLEN

Det har blivit dags för Sveriges största vinpodd “Vinguiden pratar om…” att fira ett år! Detta vill de göra tillsammans med gamla som nya lyssnare genom att bjuda in till inspelningen av det säsongsavslutande avsnittet – på Fotografiska. Avsnittet blir ett slags “best of” fyllt med inspiration och trendspaningar från några av poddens mest populära gäster hittills: 

  • Helena Ekman är hemmakocken och sommeliern som tidigare i år imponerade på hela svenska folket när hon knep en tredjeplats i Sveriges Mästerkock.
  • Anders Melldén, författaren och skribenten, som med sin bokserie Winesplaining bidragit med kunskap och inspiration i flera år.
  • Ellen Franzén, knivskarp tävlingssommelier och svensk mästare i sommellerie.  

 

Samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare, expert på matkultur samt diplomerad sommelier. 

Tillsammans diskuterar panelen viner som har gjort avtryck i historien och trender de hoppas kommer tillbaka. De spår också vad som blir nästa trend och bjuder på en hel del tips och tricks. Dessutom kommer det ges möjlighet för publiken att passa på att ställa frågor –
oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin finns här någonting för dig.  

DETALJER

Plats: Studion, plan 2

Pris: 295 kr
Curator-medlemmar: Kostnadsfritt, begränsat antal platser (gäller ej sällskap) 

I biljett ingår entré till hela Fotografiska och aktuella utställningar i huset.

 

Söndag 11 december
Kl. 18-20

Boka din plats INTE MEDLEM ÄNNU? KLICKA HÄR

VINGUIDEN OM PODDEN

”En podd om mat och dryck som är utbildande men helt utan pekpinnar. Lättsam och underhållande. Går det att genomföra? Tre säsonger in kan vi nu stolt konstatera att ja, det går. En tanke som började med en önskan att komma våra medlemmar närmare mynnade ut i Sveriges nu i särklass största vinpodd: Vinguiden pratar om… 

Under vårt första poddår har vi fått möjligheten att ställa alla de där vanliga och ovanliga frågorna till några av Sveriges framstående vinprofiler.  

Vi brinner för att belysa vin från olika vinklar; Hur tänker man som professionell vinprovare, hur ska man tänka som gäst på krogen och hur skall man arrangera den ultimata bjudningen i hemmet? Vi vill väcka intresse och ge dig enkla tips och knep som gör att du känner dig lite smartare vid vinhyllan.”