Jul på Fotografiska

Är du på jakt efter julmagi?
Sikta mot museet för fotografi
Ta årets julkort i studion hos oss
Butiken är proppfull av klappar förstås
Adventsfika i mängder på vår fikabuffé
Och fantastiska utställningar att se!

Årets julklapp?
En fotokurs!

Den perfekta julklappen – till dig själv eller någon annan. Nu släpper vi biljetterna till två unika fotokurser som vi är så glada att erbjuda under 2023. I “Min mobila berättelse” lär du dig att ta spännande och minnesvärda mobilbilder.

Kursen består av tre tillfällen med olika teman – stilleben, porträtt och narrativ – som kan bokas separat eller tillsammans.

För dig som vill fördjupa dig ännu mer inom fotografi erbjuder vi helårskursen “Mitt Fotografiska Liv”, med tolv träffar under ledning av en av Sveriges främsta fotolärare Göran Segeholm. Här utvecklar du inte bara dina praktiska kunskaper inom fotografi utan får också nya verktyg för att analysera bild och formulera dig kring bilders betydelse. Välkommen att lära dig mer om fotografiets fantastiska värld!

 

Adventsfika musten ur dig

Well hello, adventsfikabuffén!

Vad sägs om att mumsa på så många rykande färska lussebullar, krispiga pepparkakor och saffransbakelser du orkar äta, framför en utsikt snäppet mer magisk än ett julkort? GOD jul fick just en helt ny innebörd!

För dig som är hungrigare än så har vår prisbelönta restaurang nu öppet tisdagar-lördagar – och bjuder på en femrättersmeny nyare än nysnö, med vinterns allra finaste råvaror. Vid bordsbokning ingår självklart entrén till våra utställningar!

 

Vardagar 10-16.00

Boka bord här!

Packat med paket

Fotografiskas tomteverkstad är något alldeles extra. Just nu är vår fantastiska butik fullproppad med finfina julklappar för precis alla – som vackra inredningsdetaljer, inspirerande fotoböcker eller kokböcker och roliga spel. Eller varför inte en lite mer oväntad julklapp, som en pizzaskärare formad som en cykel?

Det bästa av allt? Vi har öppet ända till 23.00 varje dag även i butiken, OCH vi har till och med öppet på självaste julafton, för alla sista minuten-shoppare. Här nedan kan du redan nu köpa den allra bästa presenten till i stort sett vem som helst: ett presentkort på Fotografiska, som gäller både för att lösa entré, handla i butiken eller besök i restaurangen.

 

Ta årets julkort hos oss!

Stryk julslipsen och rota fram bjällerklangströjan– för snart kan du ta årets julkort hos Fotografiska.

Under julen kommer vi att julpynta vår studio på plan 2 så du kan ta din alldeles egen bild bland granris, tomtar och julbockar. Samla familjen, vännerna eller kollegorna för att ta årets julkort hos oss!

Vin-vinter!

Det hörs ju bara på namnet att vintern ska innehålla vin? Och december har vi två fantastiska vin-happenings på Fotografiska! Söndagen 4 december bjuder vinproffset Alf Tumble på ett klurigt och provsmakande vinquiz, där vin och tilltugg ingår – och med ett fint pris till kvällens vinnande lag.

Den 11 december kommer Sveriges största vinpodd ”Vinguiden pratar om…” till Fotografiska för firande och liveinspelning av säsongens sista avsnitt. Kvällen till ära har de med sig en unik konstellation av populära gäster från säsongen och samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare, expert på matkultur och diplomerad sommelier.

 

Får vi lov?

Mysigaste jullovshänget hittar du på Fotografiska – där vi har öppet precis alla dagar under veckan. (Yes, julafton också!) Följ med på en guidad visning för hela familjen i utställningen News Flash – Ett sekel av nyheter som är en svindlande resa genom 100 år av nyhetshändelser i bilder. Dessutom kan du prova på att jobba i en tv-studio! Våra familjevisningar startar i utställningssalen varje dag kl 11.00 och passar alla åldrar.

Barn under 13 har alltid fri entré på Fotografiska, och för ungdomar mellan 13-19 erbjuder vi under jullovet en ”tonårsbiljett” med finfin rabatt.

Boka familjeguide!

Luciatåg på Fotografiska

Psst – på Luciadagen den 13 december kan det dyka upp ett luciatåg på Fotografiska. Tips till alla lusseälskare där ute att hålla er i News Flash-utställningen vid 18-tiden den 13 december!

 

Fira nyår på Fotografiska!

Vårt nyårslöfte till dig: en magisk, sprakande fest med massor av bubbel och Stockholms tveklöst bästa nyårsutsikt. Nu kan du boka in dig på nyårsfest på Fotografiska 31 december.

  • Insläpp från 22.00-23.00
  • Öppet fram till 02.00
Boka nyårsbiljett!

Fotografiska Live

Se alla

2022 Oct 28

Kl. 20.00

Off the record

Originalshow av gänget bakom succéserien Full patte

Learn More and Book

2022 Dec 31

Kl. 18.30–02.00

Nyår på Fotografiska

Välkommen att fira in det nya året hos oss

Learn More and Book

2022 Oct 24

Kl. 11.00

Guidad visning: News Flash

Måndag-Onsdag 11:00

Learn More and Book
Fotografiska X Vinguiden 2022

2022 Dec 11

Kl. 18.00 - 20.00

Fotografiska x Vinguiden: Vinets historia & trendrapport

En livepodd ledd av Lotta Lundgren

Learn More and Book
Fotografiska Live_Vinquiz_AlfTumble

2022 Sep 18

Vinquiz med Alf Tumble

För dig som vill ha en rolig & lärorik stund med en av Sveriges främsta vinkännare!

Learn More and Book

2022 Nov 20

Kl. 16.00 - 18.00

Fotografer i händelsernas centrum

Bildjournalisterna Henrik Montgomery & Eva Tedesjö i samtal med Göran Segeholm

Learn More and Book