Köp- och medlemsvillkor

Medlemsvillkor - Fotografiska Stockholm - 17 maj, 2022

Medlemskap 

Vi erbjuder helt digitala medlemskap som finns tillgängliga här på webben. 

Genom att bli medlem accepterar dessa villkor samt godkänner att vi skickar information till dig om aktuella erbjudanden och aktiviteter.  

Som medlem kan du i inloggat läget boka entrébiljetter utan kostnad, få tillgång till medlemspriser på utbudet i Fotografiska Live, samt förmåner i bistro, restaurang och shoppen. Som inloggad på Mitt konto kan du se alla dina medlemsförmåner, din köp- och betalningshistorik samt administrera inställningarna för ditt medlemskap. 

  

Typer av medlemskap 

Förmåner och priser skiljer sig åt beroende på typ av medlemskap. Läs mer om de olika medlemskapen och dess förmåner här.

 

Ångerrätt 

Du har rätt enligt Distansköpslagen att ångra köp av medlemskap på Fotografiskas webbsida inom en period av 14 dagar efter köptillfället. Kontakta vår medlemsservice (members.sto@fotografiska.com) om du ångrar ditt köp så hjälper vi dig vidare. 

  

Giltighet och avslut 

Årsmedlemsavtal i Fotografiska Familjen gäller i 12 månader från köptillfället. Månatliga medlemskap är bindande i 6 månader. Vid bindningstidens slut förnyas medlemskapet automatiskt med nytt avtal enligt samma uppsättning. Om du ej önskar förnya medlemskapet, klicka “Stop auto-renew” när du är inloggad på ditt konto. Gör detta innan nuvarande medlemskap löper ut. 14 dagars ångerrätt gäller även vid förnyat medlemskap från det att ny avgift dragits. Kontakta vår medlemsservice (members.sto@fotografiska.com) om du ångrar ditt köp och vill avsluta ditt medlemskap så hjälper vi dig vidare.

Under bindningstiden gäller prisgaranti för medlemmen, som garanterar att priset förblir detsamma under bindningstiden. När avtalet/bindningstiden löpt ut och om en prisförändring har skett, ändras priset till det nya angivna månaden efter att bindningstiden löpt ut. Se mer om ändringar av medlemsvillkor nedan. 

 

Medlemsrabatt

Medlemsrabatten gäller på ordinarie priser och ej på redan nedsatta varor eller tillsammans med andra kampanjer.

 

Ändringar av medlemsvillkor 

Fotografiska förbehåller sig rätten att göra ändringar i medlemsvillkor, förmåner och priser. Innan en villkors- eller prisändring träder i kraft informeras du som medlem i förväg genom Fotografiskas kanaler; hemsida och e-post. Medlemskap med bindningstid kvar är skyddade mot prishöjningar tills dess att bindningstiden löpt ut. Om du ej önskar förnya medlemskap efter eventuell villkorsändring vänligen kontakta vår medlemsservice. 

 

Hantering av personuppgifter 

Du kan alltid ändra och uppdatera dina kontouppgifter genom att logga in på Mitt Konto på webben. Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. I vår integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information. Läs mer här. 

 

Kontaktuppgifter 

Vid frågor om medlemskap, kontakta vår medlemsservice (members.sto@fotografiska.com).

Allmänna köpvillkor - Fotografiska Stockholm - 17 maj, 2022

Priser 

Samtliga priser på Fotografiskas webbplats är angivna i svenska kronor inkl. moms. Vid eventuella prisändringar gäller det pris som är aktuellt vid kundens beställningstillfälle.

 

Ångerrätt – Biljetter

En förlorad biljett kan inte lösas in. Bestämmelserna i distansavtalslagen om avbokningsrätt gäller inte enligt samma lag vid köp av evenemangsbiljetter. Följaktligen är du bunden av ditt köp när betalningen har gjorts. När du köper biljetter kan du forma din upplevelse genom dina val och genom att lägga till extrafunktioner (t.ex. val av matställe, tillägg av dryckespaket, etc.) för vissa evenemang. Dina val och tillägg som du gör är en del av ditt biljettköp och omfattas av reglerna för köp av biljetter.

 

Avbokat/inställt evenemang

Du ansvarar för att kontrollera att evenemanget inte har ställts in eller omplaneras. Om ett evenemang har ställts in bör du kontakta Fotografiska, som är skyldig att ta itu med eventuella frågor som rör eventuell återbetalning av biljetter. I vissa fall kommer Fotografiska att återbetala biljetter vid det schemalagda evenemanget. Inget porto eller andra avgifter som betalas i samband med köpet av biljetten återbetalas efter ett avbokat evenemang.

Om du anser att dina biljetter ska återköpas måste du meddela Fotografiska ditt krav på återbetalning inom två (2) månader efter datumet för evenemanget/dagen som evenemanget skulle ha hållits. Om så inte är fallet kommer du inte att få någon återbetalning.

 

Ångerrätt och avbokning – Kurser

Du har 14 dagars ångerrätt vid köp av kursplats enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Om deltagare avbryter en påbörjad kurs debiteras hela kursavgiften. Om du på grund av sjukdom, flytt eller annan omständighet utanför din kontroll måste avbryta kursen kan du mot uppvisande av intyg få del av kursavgiften återbetald. Du betalar då för de gånger du deltagit i kursen. Kontakta gästservice på info.sto@fotografiska.com så hjälper vi dig vidare. För att din avanmälan ska vara giltigt måste du ha fått en skriftlig bekräftelse.

Om kursen ges vid flera tillfällen kan du som köpt plats boka om din plats till annat tillgängligt datum, i de fall som plats finns tillgänglig. Ombokning måste dock göras senast 7 dagar före kursstart. Boka om genom att kontakta gästservice på info.sto@fotografiska.com så hjälper vi dig vidare.

 

Returer och ångerrätt – Webbshop

Du har 14 dagars ångerrätt och möjlighet att göra en retur när du handlar via vår webbshop. Ångerfristen börjar löpa dagen efter du har tagit emot varan. Du har rätt att återfå pengarna vid åberopande av ångerrätten inom 14 dagar från den dag du meddelar oss om att du ångrar köpet förutsatt att varan återkommit eller till dess att du uppvisat bevis på återsänd vara. Önskar du göra retur av vara från vår webbshop, vänligen kontakta online.sto@fotografiska.com för att få en returkod, som sedan kan uppges hos ombud för utskrift av retursedel. Du ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna (varorna behöver inte ha mottagits av oss inom fristen) på valfritt sätt och väl emballerade. Du som kund står för returkostnad. Fotografiska förbehåller sig dock rätten att dröja med återbetalning om varan inte inkommit i retur och konsumenten inte kan bevisa att den har återsänts. När retur kommit in och registrerats återbetalas köpsumman.

Vänligen notera att ångerrätt och retur ej gäller kläder som trycks on demand. Se information på produktsidor på vilka varor detta gäller.

Vid använd eller skadad vara så kan Fotografiska göra värdeminskningsavdrag men anledningen till detta måste då specificeras. 

Eventuell tvist ska lösas av Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige. 

ARN | Allmänna Reklamationsnämnden | Hemsida
Box 174
101 23 Stockholm  

Du kan även vända dig till tingsrätten för att lösa eventuell tvist. 

 

Leveranstid – Webbshop

I dagsläget erbjuder Fotografiska Shop leverans inom Sverige. 

Efter lagd beställning online dröjer det 5-6 arbetsdagar innan du blir aviserad att ditt paket finns hos ett postombud nära dig. Vid tillval av montering av ram tillkommer 1-2 dagars leveranstid. Vid beställningar under helgdagar och röda kalenderdagar kan ytterligare leveranstid krävas då tryckeriet under vissa helgdagar är stängt. Leveranstid för kläder som trycks on demand är 5-8 arbetsdagar.

Det är viktigt att det är personen som är tänkt att hämta ut ordern är den som är registrerad på ordern, detta innebär att om du planerar på att lägga en order som en present eller liknande till någon annan än dig själv så bör du lägga ordern med deras detaljer, viktigast är då deras namn samt deras mobilnummer. 

Standard Shipping:
Fotografiska Shop erbjuder frakt via DHL till postombud, så kallad Service points. Du blir aviserad via avi eller sms och hämtar själv ut ditt paket hos ditt aktuella postombud. Fraktkostnad 49 kr. On demand-kläder levereras separat om beställt tillsammans med andra produkter, därmed läggs frakt också till separat i dessa fall.

Spåra din försändelse genom att söka på det kolli:id paketet tilldelats här.

Bring Hemleverans:
Fotografiska Shop erbjuder även hemleverans dagtid kl 8-17 genom Bring. Hemleverans möjlig på orders med totalvikt max 15 kg. Fraktkostnad 99 kr.

 

Användningsvillkor 

För att handla i Fotografiskas webbshop måste du acceptera användarvillkoren. När du accepterar villkoren binder du dig vid dem och intygar samtidigt att du har läst informationen i vår integritetspolicy om hur vi använder dina personuppgifter och hur vi hanterar kakor. Läs mer om användningsvillkor och integritetspolicy. 

Köpeavtalet ingås när Fotografiska Shop bekräftar din beställning. Vi rekommenderar att du sparar denna bekräftelse ifall du skulle behöva kontakta Fotografiska Shops kundtjänst. Du kan häva beställningen fram till dess att du får en orderbekräftelse. Om du häver en beställning, återbetalas den summa du har erlagt.