Fotografiska
Museum of Photography

Öppettider

09:00 - 01:00
17:00 - 23:00
09:00 - 01:00
09:00 - 19:00

Fotokurser på Fotografiska

Vem vill inte ta bättre bilder? Eller jobba mer kreativt? Kom hit till Fotografiska så hjälper vi dig.

Fota med mobilen - nästa start 11 augusti

Läs mer här om vår mest populära kurs - Fota med mobilen.

Nyheter!

Kontakt:

Ida Ekdahl 076 111 21 06 eller ida.ekdahl@fotografiska.se

Välj din nivå

Grundkurser

Här behöver du inga förkunskaper, vi tar hand om dig.

Fotografering 1 Helg

Detta är grundkursen för dig som är nybörjare och vill lära dig både teknik och bild, så som komposition, ljus och exponering.

Fotografering 1 Kväll

Detta är grundkursen för dig som är nybörjare och vill lära dig både teknik och bild, så som komposition, ljus och exponering.

Fotografering 1: sommar

Detta är grundkursen för dig som är nybörjare och vill lära dig både teknik och bild, så som komposition, ljus och exponering.

Fotografering 1 Dagtid

Detta är grundkursen för dig som är nybörjare och vill lära dig både teknik och bild, så som komposition, ljus och exponering.

Digitalkameran – så funkar den

Här går vi igenom kamerans grundläggande funktioner och du lär dig också hur du med enkla knep kan åstadkomma bättre bilder i ditt fotograferande. Grundkurs helg.

Digitalkameran – så funkar den: sommar

Här går vi igenom kamerans grundläggande funktioner och du lär dig också hur du med enkla knep kan åstadkomma bättre bilder i ditt fotograferande. Grundkurs helg

Fota med mobilen

Fota som proffsen - med mobilen. Få ut det mesta av den kamera du alltid har med dig. Grundkurs med mobilkamera.

Fota med mobilen: sommar

Fota som proffsen - med mobilen. Få ut det mesta av den kamera du alltid har med dig. Grundkurs med mobilkamera

Fortsättningskurser

Du kan grunderna och vill fortsätta att utforska fotografins fantastiska värld.

Fotografering 2 Bild

Du kan redan de tekniska och bildmässiga grunderna, och det är dags för dig att utvecklas vidare och börja leta dig fram till en egen bildstil. På den här kursen handlar allt om bilden. Fortsättningskurs på kvällar eller helger.

Fotografering 2: Bild sommar

Du kan redan de tekniska och bildmässiga grunderna, och det är dags för dig att utvecklas vidare och börja leta dig fram till en egen bildstil. På den här kursen handlar allt om bilden

Fotografering för föräldralediga – Del 1

Det här är Fotografiska Akademins mest lättsamma kurs, specialgjord för dig som står mitt uppe i livet med en kamera i handen och ett nyanlänt barn på armen. Grundkurs dagtid.

Fotografering 2 Teknik

Den här kursen ger dig en djupare kunskap om kamerateknik och metod, för dig som kan uppleva att tekniken hindrar dig från att ta de bilder du vill ha. Fortsättningskurs på kvällar eller helger.

Fotografering 2: Teknik sommar

Den här kursen ger dig en djupare kunskap om kamerateknik och metod, för dig som kan uppleva att tekniken hindrar dig från att ta de bilder du vill ha.

Fotografering 3 Personligt bildspråk

Du känner att det blivit dags att hitta en egen stil, ett personligt bildspråk som är baserat på din personlighet, dina intressen och din syn på livet. Fortsättningskurs kvällstid.

Porträtt/utvecklande fotografi med Knut Koivisto Del1

Att fotografera porträtt är så mycket mer än att bara ta en bild på en person. Det är ett möte, ett samspel och ett tankesätt. Fortsättningskurs helg.

NYHET! Porträttljus i studio med Erik Thor

Lär dig att sätta ett snyggt porträttljus med en eller två studioblixtar.

Produktfoto med Erik Thor

Glas, matt, blankt. Att fotografera produkter handlar om att ha koll på ytor och strukturer för att sätta det bästa ljuset. Lär dig grunderna här! Fortsättningskurs helg.

Stort ljus med liten blixt

Upptäck friheten och den kreativa potentialen i att jobba med lättanvända handblixtar i olika miljöer utanför studio. Fortsättningskurs helg.

Avancerade kurser

Inspiration och utveckling för dig som är duktig, men aldrig känner dig fullärd.

Art of editing workshop – Master Class

Detta är grundkursen för dig som är nybörjare och vill lära dig både teknik och bild, så som komposition, ljus och exponering.

Ditt fotografiska år med Göran Segeholm

För dig som vill fortsätta fotografera och arbeta med egna fotoprojekt. Återkoppling och bildbedömning står i centrum här.

Ditt projekt-att skapa stories

Ditt projekt - att skapa stories. Det här är kursen för dig som vill arbeta med ett projekt och bli bättre på att berätta historier med dina bilder. Vad är det du vill berätta och hur ska du berätta det på bästa sätt?

Fotografering 3: Utveckla ditt fotografiska seende

Se bilden. Den här helgworkshopen med Hannah Goldstein är för dig som vill fortsätta utveckla ditt fotografiska seende och din känsla för bild. Fortsättningskurs helg.

Porträtt/utvecklande fotografi med Knut Koivisto Del 2

Dags för nästa steg. Denna workshop är en fristående fortsättning på Knut Koivistos populära helgworkshop Porträtt/Utvecklande fotografi - Del 1. Fortsättningskurs helg.

Academy Business

Fota, filma och skriva i jobbet. Skräddarsydda kurser och aktiviteter för ditt företag eller din organisation.

Kontakt: ida.ekdahl@fotografiska.se, 076-111 21 06

Våra lärare

När du går en kurs på Fotografiska Academy kan du vara säker på att din lärare är både teoretiskt och praktiskt kunnig i sitt ämne. Vi ser också till att alla fotografer som undervisar för oss ständigt utvecklas pedagogiskt, bland annat genom konkret handledning av vår huvudlärare.

Profoto är stolt partner till Fotografiska Academy