Fotografiska
Museum of Photography

Öppettider

09:00 - 23:00
09:00 - 23:00
09:00 - 23:00
17:00 - 23:00
09:00 - 22:00
09:00 - 21:00

Njut av en matupplevelse

Restaurang - Öppet idag 17:00 ― 23:00

I Fotografiskas restaurang är råvaran alltid i fokus, allting används och varje del får chans att bidra till rätten med sin unika smak. Här är alla delar delikatesser som med vår gedigna kunskap och Paul Svenssons nyfikenhet lyfts till nya himmelska smakhöjder. Vår medvetna matfilosofi lämnar en god eftersmak både i dag och för framtiden.

Dagtid

Matcafét

Det nya medvetna köket serverar i vårt Matcafé kallt och varmt, sött och salt. Allt med de härliga smakerna av det bästa säsongen har att erbjuda. Vare sig det är rätter, snacks eller dryck med eller utan alkohol. I en välkomnande miljö med en utsikt du aldrig glömmer är vårt Matcafé är ett utmärkt komplement till vår kvällsöppna prisvinnande restaurang. Ditt varma val kan avnjutas 11.30-14.00 vardagar och 12.00-15.00 helgdagar.

Alltid på menyn

I vårt Matcafé kan du njuta av Levain- och Rågbröd med olika smakrika pålägg. Färska croissanter från vårt bageri med olivolja, svensk cheddar och/eller skinka. Rödbets-, kyckling- eller räksallad, soppa och olika typer av snacks och sötsaker.

Dagens varma alternativ

Vi erbjuder också alltid ett varmt alternativ i vårt Matcafé.

Restaurangen

Restaurangen: Det nya medvetna köket

Fotografiskas mat- och drycksfilosofi signerad vår matkreatör Paul Svensson flyttar ständigt fram gränserna och skapar lika mycket smaksensationer som ökad medvetenhet. I vårt ekologiska växtbaserade kök maximeras smak genom att alla delar av alla råvaror används. Så serveras hållbar njutning som sparar planeten.

Inte en vanlig brunch

Fotografiskas Brunch är en klassiker. Men givetvis med vårt helt egna upplägg som, med sitt fokus på växtriket, är allt annat än klassiskt. Här dukas upp rätter där råvaran alltid är i fokus vare sig det är växter, fisk, kött eller fågel. Och alla delar av den används à la Conscious Cuisine - Det nya medvetna köket. Community tables och en fantastisk utsikt bidrar till en upplevelse utöver det vanliga.

Priset för brunchen är 395 kronor. Då ingår också entréavgiften som ger dig tillgång till alla våra utställningar. Dryck tillkommer. 155 kronor för barn 3-12 år.

Baren

En intim mötesplats och inspirerande atmosfär med bra musik och mingel där våra eminenta bartenders blandar stans bästa drinkar. Vi välkomnar dig att ta din tid i våra utställningar för att sedan slå dig ned med din favoritdrink, goda vänner och härlig musik.

Måndag till fredag har vi ett After Work-erbjudande mellan 17.00-21.00. För 190 kr får du både en entrébiljett, ett glas vin/öl/alkoholfritt och full tillgång till alla utställningar.

Planera ditt besök

Restaurang - Öppet idag 17:00 ― 23:00

I Det nya medvetna köket är råvaran och dess delars olika smaksensationer alltid i fokus. Här kan du avnjuta rätter som bär en särskilt unik kvalité - när varje del av råvaran tillagas för att uppnå dess fulla smak-potential: Concious Cuisine.
Vår matkreatör Paul Svensson med team utforskar ständigt nya möjligheter att servera våra gäster hållbar njutning som sparar planeten. Kom hit och avnjut Det nya medvetna kökets smakupplevelser!

Chambre Séparée

För de större sällskapens viktiga möten och unika måltider erbjuder vi vårt exklusiva Chambre Séparée. Nära händelsernas centrum men i avskildhet och med Stockholms bästa utsikt. Här serveras en fast meny som består av fyra växträtter samt ett noggrant val av kött och fisk. Till det har vi komponerat ett vinpaket med fyra halvglas. Efter det söta serveras valfritt kaffe.

Priset för denna upplevelse är 1290 kr/person vid bokning av minst 10 personer.

For reservations, contact us at chambreseparee@fotografiska.se or call us at +46 8 50 900 530.

Vårt senaste hållbara experiment

Det finns nya vinklar på allt, bara fantasin får råda. På Fotografiskas skapas menyer och matprodukter utifrån smartast (åter)användning av den alltid ekologiska råvaran. Därför kan vi nu stolt lansera en 200% God semla där ingredienserna består av zero waste-mandelmassa och semlabulle. En semlasensation som både smakar och gör gott à la Paul Svensson!