Studio 2000

Ett hyperlokalt matexperiment på Fotografiska

Välkommen till Studio 2000. Den mest smakfulla, roliga och empatiska middagsföreställningen du troligen haft. Under tre kvällar kommer Studio 2000 tillsammans med Paul Svensson med team att ta över Fotografiskas restaurang för att bjuda på en gastronomisk upplevelse utifrån frågan ”Hur äter vi inom planetens gränser med endast 2000 kvadratmeter som skafferi?”.

Om Studio 2000

På gården Erikslund utanför Gnesta har trion Paul Svensson, Ruth Osborne och Niklas Karlsson investerat i 2000 kvadratmeter odlingsmark från vilken råvarorna omvandlas till kvällens måltider. Matexperimentet utgår från beräkningen att varje människa skulle ha 2000 kvadratmeter odlingsbar mark var om jordens yta fördelades rättvist.

Ambitionen är att tänja på gränserna för kretsloppet mellan en restaurang och ett jordbruk och visa hur kreativ samverkan mellan odlare och kock kan skapa interaktiva, personliga och smakrika matupplevelser.

Det här är ett nyskapande jordbruk som skapar framtidens måltidsupplevelser, säger Paul Svensson. 

Gästerna bjuds på en exklusiv föreställning av Paul och teamet bakom Studio 2000 som kommer att berätta hur en hållbar framtida kostcirkel kan se ut, hur maten är lagad och kan tillagas i ett hemmakök.

Välkomna till ett ätbart experiment!

Detaljer

Maten serveras samtidigt för samtliga gäster i restaurangen av Paul Svensson och teamet bakom Studio 2000.

Avsmakningsmenyn kostar 1695 kr inklusive matchande dryckespaket. Avbokningar kan senast ske 1 vecka innan bokat besök. På grund av projektets natur så kan vi tyvärr inte anpassa meny efter allergier eller önskningar då vi producerar en begränsad mängd med råvaror på gården. Vi hoppas på er förståelse.

Inträde till alla utställningar ingår i er upplevelse. Vi hjälper er på plats vid entrén.

 

Onsdag 22 mars kl 18.30
Torsdag 20 april kl 18.30
Torsdag 18 maj kl 18.30

Boka bord Mer om Studio 2000