Hållbara möten

På Fotografiska erbjuder vi en unik inramning för möten i en kreativ och hållbar miljö. Förutom inspirerande mötes- och eventlokaler finns möjlighet att ta del av fotokonst i världsklass, kreativa workshops, klimatsmart och välsmakande mat och dryck och en av Stockholms bästa utsikter. Hållbar njutning går som en röd tråd genom allt vi gör. Det finns i vårt DNA och på Fotografiska är det en självklarhet att erbjuda möjligheter till genomgående hållbara möten och event. Med en tydlig vision om att inspirera till en mer medveten värld vill vi ständigt inspirera, innovera, vara inkluderande, hållbara och relevanta.

Leverantörer och partners

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och partners och arbetar aktivt med att själva minska vårt avtryck på klimatet. Självklart klimatfinansierar vi även ditt besök.

Projektledare

Vid möten och event på Fotografiska kommer en projektledare att guida er i allt från planering till innehåll och genomförande. Projektledaren kan även ge råd om hur ni kan göra ert besök så hållbart som möjligt.

Checklista

Med hjälp av en checklista ser vi till att inspirera, informera samt jobba tillsammans med er kring hållbarheten för evenemanget. Inget ska missas är vårt motto.

Hållbarhetsmål

Med hjälp av checklistan kan vi skapa hållbarhetsmål kopplade till evenemanget, med möjlighet till återkoppling av resultatet efter evenemanget.

Matfilosofi

Fotografiskas matfilosofi bygger på att skapa smaksensationer och samtidigt bidra till ökad medvetenhet kring hållbarhet. I vårt ekologiska och växtbaserade kök maximeras upplevelser och smak efter säsong. Enkelt uttryckt: vi serverar hållbar njutning.

Hållbara transporter

Vi hjälper er gärna med hållbara transportalternativ – varför inte njuta av vår vackra stad från vattnet, och låta gästerna anlända med eldriven båt? Att samåka är alltid en god idé. Liksom att promenera eller cykla om det är möjligt.

Teknik och audiovisuella upplevelser

På Fotografiska skapar vi audiovisuella upplevelser för ditt event med den senaste tekniken och professionell personal. Vi hjälper er att lyfta ert event till nästa nivå. Med vårt Watchoutsystem kan ni förflytta er mellan olika miljöer med en knapptryckning, och genom att erbjuda möjligheter till såväl fysiska som digitala och hybrida event i världsklass kan vi skapa kärnfulla möten med interaktiva inslag även när inte alla gäster är på plats i huset.

Tre P

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när man vill skapa hållbara event. Vi utgår från people, planet och profit. En företagsekonomisk princip som kan översättas till det sociala, vår omvärld och ekonomi.

Visste du att

• Fotografiska, tillsammans med dedikerade partners, regelbundet arrangerar event kring olika ämnen relaterade till hållbarhet.

• Fotografiska tillsammans med vår partner Carlsberg tar till vara på överblivet bröd som används för att göra öl, och att det som är kvar efter den processen bakas det nytt bröd av. (Drick öl och rädda planeten!).

• Överblivna kanelbullar mals ner till ett mjöl, som används för att baka nya bullar som har dubbelt så mycket smak.

• En vinflaska enkelt kan förvandlas till ett glas, en ljushållare och en vas, och att vi med hjälp av keramikern Anna Lindell skapar keramik som till 90% består av byggdammet från det pågående Slussenarbetet och Katarinaberget.

• Leveranser till huset sker till stor del nattetid, med hjälp av lastbilar som går på elektricitet.

• Vi arbetar med noga utvalda leverantörer när det kommer till mat och dryck. Ett exempel är den ljuvliga rödstrimman från Gårdsfisk som är uppfödd i slutna system och världens första klimatcertifierade fisk.

• Fr o m 2021 erbjuder vi möjlighet att ta sig till/från Fotografiska med elbåt.