Tjänster och Aktiviteter

På Fotografiska brinner vi för att kunna erbjuda våra gäster magiska och inspirerande upplevelser – upplevelser man vill dela, som skapar minnen och en eftersmak att vara stolt över. Vi vill att event på Fotografiska ska vara berikade med upplevelser för alla sinnen. Därför har vi sammanställt några av de aktiviteter vi erbjuder, för att hjälpa er att skapa en förtrollande inramning till ert besök. Varmt välkomna att kontakta oss för mer inspiration!

AKTIVITETER

Graphic Recording/Mötesritare

Har du någon gång hört att en bild säger mer än tusen ord?

Ta hjälp av en mötesritare, eller en graphic recorder, för att förstärka ert besök genom det visuella bildspråket, skapa samsyn och grafiska minnesanteckningar. Lämpligt för allt från det mindre mötet eller workshopen, till det större eventet, bröllopet eller festen. Förtydliga era visioner, forskning och utveckling, mål- och strategiarbete, affärsplan, värderingar, omvärldsanalys eller storytelling.

I dialog med kunden kan vi innan gå vi igenom önskade färger och eventuella symboler som är unika för just detta sammanhang. Vad är extra viktigt att belysa? Är det tänkt att fungera internt eller externt, eller har bilderna fler syften? Kunden bestämmer och inget jobb är av erfarenhet det andra likt.

Möjlighet finns även till att boka en workshop i att tänka mer visuellt. Ritskolor, helt enkelt. Dessa kurser ger inblick i hur lätt och inkluderande det är att faktiskt rita sig till en gemensam förståelse över vad som kommuniceras (även om du inte är ”bra på att rita’”, tvärtom kan det vara en fördel).

Guidad visning av våra utställningar

Att få ta del av en guidad visning är en speciell upplevelse. Vare sig det får dig att slappna av eller få pulsen att slå fortare. En visning ger en eller flera extra dimensioner och stark närvarokänsla, både av dig själv och fotografens verk du beskådar. Varje människa har sin egen tolkning, varje bild talar sitt eget språk och medför att ditt besök hos oss räcker långt efter att du lämnat våra utställningssalar. Vi erbjuder anpassade visningar för företag och grupper. För större sällskap erbjuder vi möjligheten till en kortare presentation av våra utställningar.

 • Längd: 45 minuter (alternativt ca 15-20 minuter presentation för större sällskap)
 • Språk: svenska eller engelska

Fotografiska med alla sinnen

En kulturell upplevelse utöver det vanliga. En upplevelseguide leder er genom Fotografiska och de aktuella utställningarna. Mellan utställningarna får deltagarna ta del i olika ritualer. Det serveras också drycker, munsbitar och annat som är kopplat till ritualerna eller de olika utställningarna. Vi vågar lova en resa för alla sinnen som hjälper deltagarna till nya insikter och ger bestående minnen.

 • Språk: svenska eller engelska

Aktiviteten genomförs tillsammans med Fotografiskas partner, mötes- och kommunikationsbyrån Herr Omar.

Fikathon - en hybrid mellan kafferep och workshop

En stunds arbete kombinerat med vardagslyx, där deltagarna får möjlighet att dela kunskap och erfarenheter med varandra på ett lustfyllt sätt.

Deltagarna delas in i grupper som tar plats vid bord som är uppdukade med en ljuvlig beyond waste-fika, kaffe och te. Fikat är hållbart, klimatsmart och bakat med kärlek för råvaror, besökare och för vår planet.

På borden finns också material för att tillsammans med fikat genomföra ett samtal i sällskapsspelsformat. Under spelet får deltagarna får ta del av och diskutera trendspaningar, exempel och påståenden som är kopplade till ett på förhand utvalt tema.

Aktiviteten kan även kombineras med t ex en frukost eller en after work, enligt nedan.

 • Beyond waste-fika inkl kaffe/te
  3-4 bitar per person. Vad som serveras varier, men kan t ex inkludera vår 200% bulle, en waste-dammsugare och kaffegodis eller småkakor bakade på restmjöl.
 • No waste-frukost
  Inkluderar kaffe/te och juice från Rscued,  smörgås med säsongens pålägg samt yoghurt med hemgjord granola och ”räddad” kompott.
 • Cirkulär AW
  Inkluderar 2 enheter av Fotografiskas Echo-öl som tillverkas på överblivet bröd, vår egentillverkade kombucha eller en läskande scrub tonic samt tre st nibbles som serveras utifrån vad som är i säsong och smakar bäst just nu. Självklart kan vi hjälpa er med fler förslag!

 

Alternativ på tema för spel:

 •   Framtiden för kontoret är kontoret som mötesplats
 •   Vad kan du göra när motivationen tryter?
 •   Goda samtal kräver goda lyssnare
 •   Så räddar du mat och blir svinnsmart
 •   Hållbarhetsarbete bortom sopsortering och släckta lampor

 

För spelen ovan finns det redan färdigutvecklade spelmaterial. Du kan också välja ett eget tema och få ett spel för det, som är unikt framtaget för just er.

Aktiviteten genomförs tillsammans med Fotografiskas partner, mötes- och kommunikationsbyrån Herr Omar.

PLANETHON X FOTOGRAFISKA

Fantasins kraft: Hur ni kombinerar vetenskap och storytelling för er verksamhet
Fördjupa dig i en rolig aktivitet med fokus på framtiden genom audio storytelling och utforska fantasins and tankens kraft.
Följt av ett inspirerande föredrag av Dr. Andrew Merrie om att kombinera vetenskap, berättande och affärer.
 • Lämplig för 10-49 deltagare.
 • Längd: 45-55min
 • Språk: engelska

PLANETHON X FOTOGRAFISKA

Vetenskapen behöver berättelser, och berättelser behöver vetenskap.
Ta del av och visualisera hur vetenskapsbaserade framtidsscenarier berättas genom fiktion, bildspråk och sensoriska upplevelser, skapar inkludering och engagerande kommunikation, innovativ förändring och skarpa affärsstrategier för framtiden.
 • Lämplig för 10-49 deltagare
 • Längd: 45-55min
 • Språk: engelska eller svenska

HÅLLBAR NJUTNING

På Fotografiska erbjuds gastronomiska mat- och dryckesupplevelser i världsklass, i form av Hållbar njutning, där det serveras god och vällagad mat efter säsong. Alltid njutbart. Alltid hållbart. Det fina med god och hållbar mat är att gästerna kan bli en smula lyckligare, samtidigt som vår gemensamma planet mår lite bättre. Boka in en session tillsammans med Martin Wall, planetskötare och Executive Chef på Fotografiska, och låt er inspireras kring det växtbaserade köket och hur vi tillsammans kan verka för en smakupplevelse som även ger en god eftersmak – odlat och framtaget av bönder och producenter som har en genuin kärlek till skog, jord och vatten.

 • Längd: 15 eller 45 minuter
 • Språk: svenska eller engelska

KURSER OCHWORKSHOPS

Innovation Jam

Att ta fram idéer för hur företaget kan få nya kunder, öka sin service eller minska sina klimatavtryck är ofta en komplicerad process. Ett Innovation Jam bidrar till att göra arbetet både lättare och mer lustfyllt. Upplägget är baserat på den senaste forskningen om hur kreativitet fungerar.

Idéerna som arbetas fram sparas i ett system där deltagarna och andra kan rösta på, kommentera och betygsätta idéerna. Aktiviteten avslutas med att några av idéerna uppmärksammas och grupperna som tagit fram dem belönas och firas, givetvis i sällskap och välsmakande mat och dryck, t ex i samband med en after work.

Efter eventet har ni under några månader fortsatt tillgång till systemet och idéerna. 

Innovation Jam finns i två varianter:

 • Tema hållbarhet – ta fram idéer kopplat till några av FN:s Globala mål (globalamalen.se)
 • Valfritt tema – exempelvis kopplat till några av era egna strategiska mål

Längd: ca 3h 

Aktiviteten genomförs tillsammans med Fotografiskas partner, mötes- och kommunikationsbyrån Herr Omar.

Bli en bättre fotograf

Du får bland annat lära dig:

 • Tre sätt att göra det tydligt vad du vill med bilden.
 • Effektiva och lättanvända grepp för bättre bildkomposition.
 • Hur du får läsaren att se en berättelse i bilden.

Längd: 30 minuter/90 minuter/2h

Språk: svenska eller engelska

Se världen med nya ögon - genom mobilfotografi

Ta farväl av tråkiga mobilfotografier som man aldrig vill titta på och välkomna intressanta bilder som man vill dela och spara! Under denna energifyllda workshop pratar vi (bland annat) om:

 • Kraften av komposition
 • Vad du kan göra när bilden inte blir som du vill
 • Enkla redigeringsknep som ger stora resultat

Längd: 30 minuter

Språk: svenska eller engelska

Workshop: visuell kommunikation

En föreläsning och workshop som handlar om styrkan i visuell kommunikation. Här ges möjlighet att utgå från det egna varumärket och identifiera styrkor och möjligheter med hur ni som verksamhet kan stärka den visuella kommunikationen och skapa ett bildspråk som attraherar och engagerar. Kursen kräver minst antal deltagare på 25 personer.

Längd: 2 timmar

Språk: svenska eller engelska

Muro workshop - gör din egna parfym

Dofter och energier leder en tillbaka till platser och möten som sätter sig i minnet och sinnet. På Fotografiska erbjuder vi er en inspirerande stund med Wolf Fischer (Muro Scents) där vi går igenom doftens historia, utforskar och blandar eteriska oljor och ackord för att skapa din alldeles egna personliga doft.

I ett samarbete med Muro Scents har vi utformat en workshop där man får tillfället att blanda sin egna hemmagjorda doft/parfym, dels för att trigga igång doftsinnet men också för att aktivera hantverket av att bygga något med sina bara händer helt baserat på sin egna känsla, minnen och upplevelser.

Vi erbjuder en avkopplande magisk stund, ett ritbord med doft-ackord från världens alla hörn med god stämning och blås av jazz och bossa nova i bakgrunden där alla frågor och idéer välkomnas och bemöts. 

Muro Scents är ett svenskt parfymhus som utforskar vårt gemensamma globala kulturarv från ett doft perspektiv. Muro har framtagit dofter åt bla Gustavsberg, Skultuna, Svenskt Tenn,  SSUR, Frank151, Generation Conscious, Wood Wood, Marriott Group, Uniqlo, Tanqueray och Fotografiska. 

 • Språk: svenska eller engelska
 • Tidsåtgång: 1,5h.
 • Max 25 personer
 • Deltagarna får sin egendesignade doft i en 10 ml parfym roller cirka en vecka efter workshopen.

TJÄNSTER

Hållbar transport med elbåt

Som en del av vår ambition kring att inspirera till en mer medveten värld vill vi även göra det enkelt för våra gäster att göra bra val. Detta omfattar inte minst hur man tar sig till och från oss. I samarbete med Fotografiskas partner Eco Sightseeing Sthlm erbjuder vi grupper att berika och förlänga sin upplevelse med hjälp av en elbåt som drivs på second-life batterier från Tesla. Båten är helt utsläppsfri, rymmer upp till 48 personer och är ett hållbart transportalternativ som passar utmärkt för en drink på väg till er middag, eller som ett inslag under dagen. Båten avgår i regel från Nybrokajen, man kan även hämta upp gästerna på annan plats, enligt överenskommelse. För större sällskap finns möjlighet att köra flera turer. Körtid från Nybrokajen är ca 15 minuter, men det finns även möjlighet att chartra båten i upp till flera timmar.

Matalliansen - Cateringtjänster med en god eftersmak

Det är bara tillsammans vi kan möta utmaningarna för en mer hållbar värld – både för människor och planeten. Därför har Fotografiska tillsammans med några av Stockholms mest hållbarhetsprofilerade matkreatörer gått samman i en smakfull allians för en eventbranschen. Detta innebär att våra besökare förutom Fotografiskas prisbelönta matfilosofi, som är sprungen ur hållbar njutning,  även kan erbjudas njutningsfulla matupplevelser via våra partners – Urban Deli, Sopköket, K-Märkt, Mathias Dahlgren och Paul & Taylor. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Övriga tjänster

 • Boka en fotograf i samband med ert arrangemang. Både för utbildning eller för att föreviga ert möte, event, lansering eller firande.
 • Vi erbjuder även möjlighet att till exempel boka talare, arrangera utflykter i Stockholms skärgård och mycket mer i samarbete med utvalda partners.
 • Personlig tränare och fysisk aktivitet.
 • Middagskassar fullproppade med hållbar njutning – tillaga tillsammans och njut av en god måltid gemensamt i samband med ert nästa digitala möte.

Förutom ovan nämnda aktiviteter kan Fotografiska tillsammans med sina partners även erbjuda upplevelsedesign, skräddarsydda upplevelser, workshops och omfattande förändringsresor som tar avstamp i syfte, mål och den aktivitet eller upplevelse ni enas om att gruppen ska kunna ta del av. Deltagarna kan vara samlade på en fysisk plats men kan i tillägg också delta på distans från olika platser om det är ett hybridevent. Därefter designar, planerar och produceras en upplevelse som berör så många av deltagarnas sinnen som möjligt.

Bokar gör du i samband med din bokningsförfrågan, eller maila oss vid intresse så hjälper vi dig!

Till Bokningsförfrågan Kontakta oss