FUJIFILM x Fotografiska

FUJIFILM har sedan starten 1934 som Japans banbrytande tillverkare av fotografisk film varit en världsledande innovatör och leverantör till den medicinska, grafiska och fotografiska industrin och bedriver forskning, utveckling, produktion, marknadsföring och service i över 230 dotterbolag över hela världen. FUJIFILMs miljöarbete är en integrerad del av hur de skapar lönsam verksamhet och utvecklar attraktiva kunderbjudanden av högsta kvalitet i balans med miljön.

Företaget har arbetat med bild, film och fotografiska produkter i över 85 år och därför känns det naturligt att finnas närvarande på Nordens största mötesplats för bild och fotografi. Flera av FUJIFILMs ambassadörer har också en koppling till museet genom bl.a. Fotografiska Academy samt utställningar, där det gemensamma partnerskapet ger FUJIFILM möjlighet att komma ännu närmare kunderna genom spännande event och aktiviteter.

Wonder Photo Shop

I butiken på Fotografiska finner du nu en FUJIFILM Wonder Photo Shop där de allra hetaste Instax-kamerorna, Instax mobil printers och accessoarerna finns.Dessutom har vi en egen FUJIFILM-printer på plats där du på proffspapper enkelt kan skriva ut dina bilder direkt från mobilen i olika storlekar. Välkommen hit!

X-serien – en tidlös klassiker

FUJIFILMs kritikerrosade X-serie av smidiga system- och kompaktkameror har sedan starten hyllats för sin fantastiska bildkvalitet, omtyckta färgåtergivning, överskådliga hantering och tidlösa design. Utbudet av högkvalitativa objektiv till systemet imponerar med allt från objektiv med fast brännvidd för specifika motiv till mångsidiga och lätthanterliga zoomobjektiv och ljusstarka telezoomar för att passa alla typer av motiv och situationer.

I X-Serien finns en kamera för både nybörjare, entusiaster och proffs inom alla typer av fotografi, från gatufoto till sport och video – ett komplett bildverktyg.
Se alla modeller

GFX – Oöverträffad bildkvalitet

Sensorn i FUJIFILM GFX är cirka 70% större jämfört med en vanlig småbildssensor. Det ger bilder med ännu högre detaljrikedom, oöverträffad färgåtergivning och makalöst stort tonomfång. Dessutom med de karaktäristiska egenskaperna av mellanformat med mer tredimensionell känsla och ett mjukare skärpesläpp. Allt detta i ett kamerasystem som både är kompakt och lätt.

FUJIFILM GFX finns i både 51 och 102 megapixel.
Läs mer

FUJIFILM X-photographers

FUJIFILMs ambassadörsfotografer, X-Photographers, spelar en central roll i utvecklingen av nya produkter. Deras feedback på förbättringar och önskemål på nya funktioner har sedan X-seriens begynnelse varit en avgörande faktor för framgången med våra produkter. Knut Koivisto och Mia Galde är två fotografer som finns med i samlingen av totalt 15 nordiska X-fotografer och bägge jobbar även som lärare på Fotografiska Academy.

Knut står dessutom bakom den ständigt växande permanenta utställningen Wall of Fame på Fotografiska, där fotografer som ställt ut på Fotografiska Stockholm genom åren finns porträtterade.
Läs mer

instax – don't just take, give

Instax är en generös accessoar som för människor tillsammans. Det är en kamera som ger dig omedelbar glädje i form av utskrivna bilder. Instax-familjen är stor och den har något för alla. Välj bland färgglada färger, olika format eller varför inte välja en printer där du kan skriva ut dina mobilbilder direkt? Dekorera, organisera eller använd som en snygg accessoar - du väljer. Ge bort glädje till alla dina vänner och bevara dessa minnen för alltid. Instax-bilder är gjorda för att delas med andra.

Be colorful. Be fun. Be real. Be generous. Be instax.
Läs mer

Fotoframkallning på äkta fotopapper

FUJIFILMs digitala minilab och andra fotolösningar för återförsäljare ger dig vackra utskrifter med hjälp av miljövänlig teknik. FUJIFILMs exklusiva Image Intelligence™ ser till att bilderna blir som du tänkt dig. Dessa lab ser till att dina bilder blir till minnen för resten av livet och till generationer. FUJIFILM har ett brett sortiment av olika digitala samt analoga lab, både för den lilla butiken till den stora fotobutiken eller professionella lab.

FUJIFILM erbjuder ett omfattande sortiment av silverbaserat äkta fotopapper av högsta kvalitet med lång hållbarhet samt stort färg- och tonomfång. Totalt finns sex olika typer av papper i sortimentet med olika ytor såsom blankt, matt eller lustre beroende på papperstyp.
Läs mer