© Cho Gi-Seok, Flower Study #9 2020

26 Mars, 2021 — 29 augusti, 2021

Cho Gi-Seok

Coexistence

Cho Gi-Seok, född i Sydkorea 1992, är en av Asiens mest intressanta och lovande konstnärer och modefotografer just nu.

Vid 20 års ålder hoppade han av sin utbildning vid Kookminuniversitetet för att satsa helt på sin redan blomstrande karriär som scenograf, bildkonstnär och fotograf. Till en början fotograferade han stilleben av blommor och sina vänner i Seoul. Senare har han växlat över till att ta främst förhöjda modefotografier, i samband med att han startade sitt eget klädmärke; KUSIKOHC (2016). Gi-Seok är intresserad av vad han kallar, “skönhetens estetik” och fotografiets analoga process. Det är genom den som han fångar ”den oväntade skönheten”, en skönhet som han menar inte kan skapas genom digitalt foto.

 

Fotografierna är ofta minutiöst och noggrant utförda. Ofta innehåller de otroligt genomarbetade kompositioner, där varje föremål fyller en funktion. Här finns en förhöjd stämning av harmoni, renhet, skönhet och stor symbol-rikedom. Oavsett om det handlar om ett personporträtt eller en blomma ger fotografierna uttryck för livets komplexitet och vackra tvetydighet. Coexistence är ett ord som Cho Gi-Seok ofta återvänder till i sitt arbete. För honom är allting – stenar, träd, djur, platser, maskiner och människor – ämnat att samexistera, i verkligheten och på bild.

Coexistence är Cho Gi-Seoks första stora internationella utställning. Här visas ett stort urval av hans verk från perioden 2018–2020. Som modefotograf har Gi-Seok fotat för sydkoreanska Vogue, Elle och Esquire samt märken som Prada, Nike, Adidas och Cartier.