30 september, 2015 — 07 februari, 2016

Magnus Wennman / Aftonbladet

Där barnen sover

Vart tar de vägen när natten kommer? Barnen som flyr kriget i Syrien.
Utställningen ”Där barnen sover” är ett samarbete mellan Fotografiska for Life, fotografen Magnus Wennman och Aftonbladet #ViHjälper.

när allt som en gång var, inte längre finns

En saknar sin säng.
En annan sin docka med de mörka ögonen.
En tredje drömmer sig tillbaka till en tid när kudden inte var en fiende.

Kriget i Syrien har pågått i snart fem år och mer än två miljoner barn befinner sig på flykt inom eller utanför landets gränser. De har lämnat sina vänner, sina hem och sina sängar. Några av dessa barn bjöd in för att visa var de sover nu, när allt som en gång var, inte längre finns.

Magnus Wennman, vinnare av två World Press Photo Awards och fyrfaldigt utnämnd till Årets Fotograf i Sverige har träffat flyktingar i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Berättelsen om när natten kommer är en levande historia, utan ett givet slut.

Fotografiska och Aftonbladet vill tillsammans uppmärksamma barnens utsatta situation på flykt undan krig till förmån för FNs flyktingorgan UNHCR. För att hjälpa UNHCR att hjälpa barn på flykt kan du skänka pengar i utställningens insamling, alternativt skicka ett SMS med ordet FLYKT150 till 729 80 så skänker du 150 kr till UNHCR. Du kan också Swisha valfritt belopp till 123 90 01 645.