Utställning | Nils Petter Löfstedt | Piren | Fotografiska Stockholm

09 december, 2010 — 09 januari, 2011

Nils Petter Löfstedt

Piren

Termen gatukonst är ett vedertaget kreativt initiativ som ofta använder sig av den miljö konstnären befinner sig i. Dess utgångspunkt är främst det offentliga rummet.

Gatukonst ber inte om tillstånd

Piren är en dokumentär om ett välkänt och omtalat gatukonstprojekt som utspelade sig i Malmö mellan januari och maj 2009. Nils Petter Löfstedt och Erik Vestman arbetade i sex månader med att omvandla ett kryputrymme under en pir till ett hemligt vardagsrum. Enligt Löfstedt och Vestman befinner sig ”konceptet gatukonst i ett ständigt flytande tillstånd. Gatukonst ber inte om tillstånd, det händer.” Vi följer projektets med- och motgångar via dokumenterande videoinspelningar och fotografier.

Nils Petter Löfstedt (född 1980) arbetar med fotografi, film och gatukonst. Han har bott och arbetat i Dublin och Brighton och bor nu i Malmö. Hans första fotobok heter Club 13.

Erik Vestman (född 1977) är konstnär, snickare och lärare. Han växte upp i Falun, Nepal, Tanzania och bor numera i Malmö. Vestman arbetar med spontana installationer och offentlig konst.

 

Om filmen

Längd: 28:30 minuter
Språk: svenska med engelska undertexter
Producent: Patrik Axén
Fotografi: Nils Petter Löfstedt
Redigerare: Johan Löfstedt
Musik: Carl Johan Lundgren – Vit Päls
Produktion: Stavro Filmproduktion AB