14 December, 2020 — 03 January, 2021

Open Air Mattias A. Klum

Tio fotografier av Mattias A. Klum i en hoppfull utomhusutställning i syfte att ge stockholmare en andningspaus och hoppfullhet för framtiden.

handplockade fotografier

Mattias A. Klums utställning Vår tid på jorden öppnade den 16 oktober på Fotografiska i Stockholm. Open Air-utställningen visas till och med 3 januari 2021 och görs i samarbete med Clear Channel. Utomhusutställningen innehåller både verk från utställningen på Fotografiska och handplockade fotografier av Mattias själv från hans omfattande produktion.

— Utomhusutställningen bygger på några av bilderna som finns på Fotografiska, och några är speciellt utvalda enbart för det här tillfället. Det är en julhälsning från oss, och från ekosystemen som representeras genom djuren på de här fotografierna. Naturen har en förmåga att inspirera, läka och förundra oss. Covid-19 är en konsekvens av att vi inte behandlat naturen som vi borde, och jag hoppas att den här utställningen kan inspirera till omtanke, säger Mattias A Klum.

 

CITAT OM OPEN AIR-UTSTÄLLNINGEN

— Tillsammans med Mattias erbjuder vi stockholmare en underbar bildupplevelse som är öppen dygnet runt! Utan oro för trängsel kan du följa från bild till bild och samtidigt lyssna i hörlurarna när Mattias berättar om Vår tid på jorden. Det är en möjlighet att lyfta blicken och uppleva kulturen på de villkor vi lever med just i denna period, säger Lisa Hydén, Utställningsansvarig på Fotografiska i Stockholm.

— Det känns fint att ännu en gång få bjuda stockholmarna på en konstpaus ute i det offentliga rummet, där vi fortfarande rör oss och har möjligheten att mötas med de avstånd till varandra som krävs nu. Att nå ut och engagera brett i utomhusmiljö är en av styrkorna med vår plattform och vi är glada över att få presentera Mattias A Klums handplockade fotografier för invånarna i Stockholm, säger Claes Kugelberg, Kommersiell chef, Clear Channel.