12 januari — 16 februari, 2012

Ron Haviv

Haiti i bilder: Två år efter katastrofen

Den 12 januari 2010 kl 16.53 drabbades Haiti av en jordbävning med magnituden 7,0 på richterskalan. Skalvet var det kraftigaste på över 200 år och över 220 000 människor dog och ännu fler skadades och blev hemlösa.

Ron Haviv är en av världens mest erkända bildjournalister

Den 12 januari 2012 har det gått två år sedan Haiti drabbades av jordbävningen. I utställningen Haiti i bilder – två år efter katastrofen möter vi bilder av ett land som efter den omfattande naturkatastrofen drabbas av ytterligare följder som kolera, hemlöshet och övergivna föräldralösa barn som faller offer för kriminella organisationer som specialiserar sig på trafficking av barn. På uppdrag av Fotografiska reste den amerikanska fotografen Ron Haviv till Haiti december 2011 för att fotografera Haiti idag, två år efter jordbävningen.

Ron Haviv är en av världens mest erkända bildjournalister och har sedan 1990-talet dokumenterat den djupa fattigdomen på Haiti. Ron Haviv var en av de första fotograferna på plats direkt efter jordbävningen och hans arbete har, sedan jordbävningen drabbade landet, fokuserat på katastrofens följder.

Under utställningsperioden skänker Fotografiska 10 kronor per besökare till UNICEF och deras arbete för människorna på Haiti.

Utställningen är producerad av Fotografiska i samarbete med Svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse och bildbyrån VII Photo.