02 juni — 02 augusti, 2012

Véronique Ducharme

3 x Slide Show: Les choses perdues resteront silencieuses

Den kanadensiska konstnären Véronique Ducharmes arbeten drivs av en djuplodande upplevelse av alteritet och av det fåfänga i att försöka förstå den Andres väsen. Les choses perdues resteront silencieuses (förlorade saker förblir tysta) presenterar verk som gjorts av upphittade klädesplagg i en ansats att uttrycka tomrummet som uppstår vid frånvaron av en mänsklig kropp.

hemsöker rummet under tystnad

Dessa bekanta men ändå främmande former hemsöker rummet under tystnad. Figurerna, som påminner om skalet som insekter lämnar efter sig när de förvandlas, balanserar skickligt mellan det bokstavliga och det kusliga. Bortom sin skenbara låghet förmedlar de en upplevelse av förlust.

Véronique Ducharme avlade masterexamen i konst vid London College of Communication 2010. Hon är för närvarande baserad i sin hemstad Montreal, där hon också undervisar i fotografi. 2007 belönades hennes konst med Gabor Szilasi-priset från Concordia University. Hon har ställt ut i London, Montreal och Vancouver, samt publicerats i Magenta Foundations Carte Blanche 2004.

3 x Slide Show
Under sommaren 2012 presenterar vi tre fotografiska bildspel i videorummet på våning 1.